Afbeelding
Foto: © Lars de Nijs

Zes dagen feest aan de Haven tijdens carnaval: Kantje Boord pakt groots uit

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - De Haven pakt dit jaar groots uit tijdens carnaval. Voor de derde keer zal daar het Kantje Boord Festival plaatsvinden. En volgens organisator René de Vos wordt het zonder twijfel ‘de vetste editie tot nu toe’. “De eerste editie waren we nog aan het kijken hoe het uit zou pakken. En vorig jaar waren we beperkt door de enorm korte voorbereidingstijd door corona. Dit wordt voor ons dus de eerste écht grote editie.”

Voor de derde keer slaat de horeca aan de haven de handen ineen met Stichting Kielegat en Local Motion om zes dagen lang het Kantje Boord Festival te organiseren tijdens carnaval. “In 2020 wilden we echt iets tofs neerzetten met carnaval aan de Haven. Toen hebben we Kantje Boord Festival bedacht”, legt De Vos uit. “Het was toen even afwachten hoe dat aan zou slaan. Mensen hebben met carnaval toch vaak hun vaste plekken waar ze heengaan. Maar het was echt een groot succes. Carnavalsvierders wisten de Haven enorm goed te vinden. We dachten toen: Dit gaan we in 2021 nog veel groter doen! Maar dat was door corona helaas niet mogelijk.”

Carnaval 2021 ging uiteindelijk wel door, maar pas drie weken voor carnaval werd duidelijk dat de coronamaatregelen fors zouden versoepelen. De voorbereidingstijd voor Kantje Boord was dan ook erg kort. Dat is deze editie wel anders. Al sinds september wordt gewerkt aan de line-up, licht en geluid en de aankleding. “Het wordt echt de vetste editie tot nu toe. Het wordt echt in alles een stap mooier en beter dan voorgaande edities.”

Er zullen meerdere stages en een silent disco aanwezig zijn. Iedere dag krijgt zijn eigen thema, en er is een volle programmering met lokaal dj-talent, toffe artiesten, het Kielegats Confetti Festival en, geheel in thema, het Piratenfestival. Uiteraard wordt er ook ingehaakt op de bestaande carnavals initiatieven zoals de intocht op zaterdag, de optocht op maandag en de verbranding op dinsdag. Ook de Cravattentocht op zondag wordt ondersteund. “Ook zullen er dit jaar weer 4 binnen area’s zijn waar de Kielegatters tot in de late uurtjes door kunnen dansen.”

Klapcot
Vorig jaar werd uit noodzaak gekozen om ook het oude Klapcot eenmalig open te gooien. Echter, vanwege het grote succes gebeurt dat ook dit jaar weer en is er gekozen voor hetzelfde thema als 20 jaar geleden: Junglecot in ’t Klapcot. “Het voormalig Klapcot wordt al een tijd gebruikt als opslag, dus om dit pand weer in gebruik te nemen heeft aardig wat voeten in de aarde. Het pand wordt helemaal leeggehaald, er komt een berg licht en geluid in, barren en uiteraard de decoratie. Dat allemaal in jungle thema, precies zoals dat 20 jaar geleden ook gebeurde en menig Bredanaar een mooie avond beleefde in het roemruchtige Klapcot.”

Kantje Boord is iedere dag geopend van 10.00 tot 02.00. De thema’s en de volledige programmering wordt komende weken bekend.