We zijn terug bij af: grijze wolkenvelden en een kille wind bepalen het weerbeeld.
We zijn terug bij af: grijze wolkenvelden en een kille wind bepalen het weerbeeld. Foto: Nico Koevoets.

Weerbericht Breda: ‘Kil en grijs weer, vanaf zondag wordt het zachter’

Door: Nico Koevoets Algemeen

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in West-Brabant. Vandaag de weersverwachting voor vrijdag 27 januari en de komende dagen.


Een hogedrukgebied op de Atlantische Oceaan heeft een uitloper via de Britse eilanden en de Noordzee naar Scandinavië. Het zorgt vandaag en morgen voor rustig weer, maar ook voor kil en grijs weer. Vanaf zondag wordt het wisselvalliger.

Verwachting voor vrijdag 27 januari 
We zijn terug waar we begin van de week ook waren. Kil en grijs weer met verder weinig smaak. Het blijft droog en lokaal is er kans op een spaarzame opklaring. De wind waait matig met gemiddeld 3 Beaufort uit het noorden tot noordoosten. Maximumtemperaturen tot hooguit 4 of 5 graden.

Het weer voor de komende dagen
Zaterdag 28 januari

Weinig verandering. Opnieuw grijs met wolkenvelden, maar droog. De wind waait zwak uit het noorden (gemiddeld 2 Beaufort). Ondanks temperaturen van 3 tot 4 graden voelt het fris aan.

Zondag 29 januari
In de nacht naar zondag is er kans op enige regen. Overdag wisselend bewolkt met soms ook wat zonneschijn. De zuidwestenwind is gemiddeld matig met 3 Beaufort. Het is met 7 tot 8 graden een stuk zachter.

Maandag 30 januari
In de nacht van zondag op maandag is het regenachtig en winderig. De zuidwestenwind is gemiddeld matig tot vrij krachtig (4 tot 5 Beaufort) en er zijn rukwinden tot 70 km/u. Maandag overdag een matige wind uit west tot noordwest. Ook dan zijn er rukwinden mogelijk, tot 65 km/u. Maxima rond 6 graden en het is wisselend bewolkt. Plaatselijk valt er een bui.

Zo was het weer donderdag 26 januari
Maximumtemperatuur: 7,6 graden
Minimumtemperatuur: -0,8 graden
Neerslag: 2,2 mm ijzel
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld vrijdag 27 januari 2023 om 11:00 uur