Afbeelding
Foto: Pexels | Mariano Avagnina

Petitie van Bredanaar kan rekenen op veel steun: ‘Pak de eretitel van Heineken af’

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Toen Rusland de oorlog startte met Oekraïne, liet Heineken weten zich terug te trekken uit het land. Maar recent werd bekend dat het bedrijf dit niet gedaan heeft, en juist fors geïnvesteerd heeft in Rusland. Dat nieuws stak Bredanaar Jan de Groen zo dat hij besloot een petitie te starten waarin hij de Koning vraagt om de eretitel ‘hofleverancier’ af te pakken van Heineken. En die petitie is inmiddels door duizenden mensen ondertekend.

Het inmiddels ruim een jaar geleden dat de oorlog in Oekraïne begon. Toen Rusland het land binnenviel, reageerden veel bedrijven daarop door zich terug te trekken uit het land. Eén van die bedrijven was Heineken. Maar recentelijk werd bekend dat ondanks dat Heineken aan had gegeven zich terug te trekken, het bedrijf juist fors heeft geïnvesteerd in Rusland. 

Bredanaar Jan de Groen was zo boos over het nieuws, dat hij een petitie startte. Als het aan hem ligt, wordt de eretitel ‘Hofleverancier’ van Heineken afgenomen. De groen vindt het gedrag van Heineken ‘een schande voor het land’. “De Koning heeft het recht om het voeren van ‘Hofleverancier’ in te trekken. De bestuurders van het bedrijf moeten namelijk van onbesproken gedrag zijn en daar is geen sprake van. Heineken heeft zich niet teruggetrokken uit Rusland en heeft veel geld verdiend met de introductie van nieuwe biersoorten in Rusland, waar nu de smaak van bloed aan zit.” De Groen verzoekt de koning dan ook om Heineken de eretitel van ‘Hofleverancier’ te ontnemen.

De petitie van De Groen kan rekenen op veel bijval. In slechts enkele dagen tijd werd de petitie namelijk al ruim 3200 keer ondertekend.