Afbeelding
Foto: Hardloop 4-daagse Breda

De Hardloop-4daagse komt voor de derde keer naar Breda

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Van dinsdag 9 t/m vrijdag 12 mei vindt de derde Hardloop 4-daagse Breda plaats. De deelnemers lopen 5,3 of 10,5 kilometer per avond en volbrengen daarmee op vrijdagavond een halve of hele marathon.


Inmiddels zijn er al behoorlijk wat hardlopers ingeschreven, laat de organisatie weten. Daarvan gaat 60 procent de hele marathon trotseren en 40 procent een halve marathon. De meeste deelnemers komen uit Breda en omgeving. “Een echt lokaal hardloop feestje dus.”

De start en finish vinden alle dagen plaats bij Atletiekvereniging SPRINT aan de Dr. Schaepmanlaan 4 in Breda. Het startschot luidt dagelijks om 19.30 uur en het parcours is elke dag anders. Uiteraard zijn supporters van harte welkom om bij SPRINT de deelnemers te komen aanmoedigen.

Inschrijven
De inschrijving sluit op zondag 30 april om 00.00 uur. Daarna is alleen na-inschrijving mogelijk op dinsdag 9 mei tussen 18.30 en 19.15 uur bij SPRINT. Voor de na-inschrijvers geldt dat ze een t-shirt ontvangen zolang de voorraad strekt. Hardlopers kunnen ook slechts één dag (of twee dagen) mee doen. Ze schrijven zich dan op de dag zelf in (voor 19.15 uur).

De deelnemers krijgen een startnummer dat ze vier dagen op hun shirt dragen. Bij binnenkomst ontvangen ze elke dag een stempel op dit startnummer. De laatste avond ontvangen ze hun welverdiende medaille. Ter afsluiting draait een DJ om er voor alle deelnemers een feest van te maken.