Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Opvallend Breda Botanique is officieel open: ‘Dit is een pareltje voor de stad’

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Breda Botanique is officieel geopend. Samen met projectontwikkelaar Casper Grondel van Synchroon knipte wethouder Stedelijke Ontwikkeling Daan Quaars afgelopen week het lintje door. “Dit project is echt een pareltje voor de stad”, vertelt de wethouder trots.

Met een gigantische schaar werd afgelopen week het lint bij ‘Chassé Botanique’ doorgeknipt. Niet voor niets werd er gekozen voor het doorknippen van een lintje als symbolische opening. Want de Chassékazerne was van oudsher een gesloten gebouw. Hoe anders is dat nu. Want het opgeleverde project is nu juist letterlijk een verbinding tussen het Chasséveld en de binnenstad. Niet alleen gebruikers of bezoekers van het pand, maar iedere Bredanaar kan via Breda Botanique van of naar de binnenstad lopen en gebruik maken van de gemeenschappelijke botanische tuin.

 “De Chassékazerne een monumentaal pand met enorm veel geschiedenis. Om het te ontwikkelen tot wat het nu is, daarvoor is veel doorzettingsvermogen nodig”, aldus de wethouder. “Ik heb dan ook enorm veel waardering voor iedereen die hieraan heeft meegewerkt. Breda Botanique is echt een parel voor de stad.” 

Casper Grondel mocht namens Synchroon Breda Botanique mee openen. De ontwikkelaar schuwt het niet om gecompliceerde projecten op zich te nemen. Je komt Synchroon in Breda onder andere tegen bij 5Tracks, de Faam en de Tuinen van Genta. En met Breda Botanique is weer een uniek project opgeleverd. “Geweldig om te zien hoe dit project tot leven is gekomen”, aldus Grondel.

Mix van functies
Chassé Botanique is gevuld met een mix van functies. Zo vind je er 62 huurappartementen, een hotel met 19 kamers, een restaurant genaamd Ted’s en natuurlijk een gemeenschappelijke botanische tuin. Ook blijft het Stadsarchief in de kazerne gevestigd, en opent binnenkort Filmhuis Breda er de deuren. Eigenaar van de kazerne is QX Real Estate. Directeur Bram Lopik lichtte de invulling van het pand dan ook graag toe. “Chassé Botanique heeft een geweldige ligging, en functies die elkaar kunnen versterken. We hebben nog een paar plekken te vullen, zoals nog een horecaconcept en een conceptstore. Soms is die invulling lastig te vinden wanneer een project in aanbouw is. Maar nu dit fantastische gebouw in volle glorie te bewonderen is, verwacht ik alle plekken snel te vullen.


De kas die onderdeel is van Breda Botanique - BredaVandaag