Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Kunstuitleen opent de deuren in voormalig belastingkantoor

Door: Ruud Smolders Algemeen

BREDA - Stichting Beeldende Kunst Breda opent morgen een nieuwe kunstgalerij aan de Gasthuisvelden. Kunstliefhebbers kunnen hier kunst lenen en er is een speciale openingsactie.

‘’Wij vinden het als Stichting Beeldende Kunst Breda belangrijk om kunstenaars van uit- en verbonden met Breda een podium te bieden”, aldus de woordvoerder van SBK Breda. De focus komt bij de galerij dan ook te liggen op de uitleen van het werk van Bredase kunstenaars uit de SBK collectie. Voorbeelden zijn de werken van Lily van der Stokker, Frans van Veen en George Kortsmit. 

Opening

De nieuwe galerij van Stichting Beeldende Kunst Breda wordt morgen feestelijk geopend. Om 13.00 uur gaat de opening van start en om 14.00 uur neemt Dingeman Kuilman, directeur van het Stedelijk Museum Breda het woord voor de officiële opening. Tijdens de opening zijn onder meer werken te zien van Martin Copier, Eelco Brand en Paul Smulders.  

De dag gaat gepaard met een openingsactie waarbij de eerste drie maanden een kunstwerk naar keuze gratis geleend mag worden. Ook bestaande klanten mogen een extra kunstwerk naar keuze lenen en dit drie maanden lang.