Afbeelding
Foto: Nicky Noorhoff

Nicky(21) uit Breda is jeugdambassadeur voor de ONE Campaign

Door: Michel Claessens Algemeen

BREDA - De Bredase Nicky Noorhoff is uitgekozen als jeugdambassadeur voor The ONE Campaign. De jonge activiste gaat campagne voeren om wereldwijde crisissen aan te pakken. Volgens haar is het tijd om: klimaatverandering tegen te gaan, extreme armoede te bestrijden en voorkombare ziekten uiterlijk in 2030 de wereld uit te helpen.

Samen met meer dan 300 jeugdambassadeurs uit het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie, zal de 21-jarige Nicky in gesprek gaan met politici en bewustwording creëren onder het Nederlandse publiek. Ze hoopt zo ontwikkelingshulp en financiële middelen te ontgrendelen voor degenen die dat het hardst nodig hebben. Ook gaat ze campagne voeren voor klimaatverandering en probeert ze ervoor te zorgen dat de Nederlandse leiders hun beloften ten aanzien van klimaatfinanciering nakomen, en lage-inkomenslanden steunen om zich aan te passen aan de gevolgen van klimaatverandering. “Ik ben erg enthousiast om jeugdambassadeur te zijn en campagne te voeren om een einde te maken aan extreme armoede en te strijden tegen klimaatverandering” vertelt Nicky, “Ik wil er alles aan doen om campagne te voeren voor degenen die het het hardst nodig hebben. Het is superbelangrijk om de strijd tegen extreme armoede en klimaatverandering aan de Nederlandse leiders voor te leggen en het publiek achter deze zaak te krijgen.” 

De ONE Campaign is een anti-armoedeorganisatie die mede door Bono van U2 is opgericht. Samen met jonge activisten zoals Nicky houden zij zich bezig met campagnes om bewustwording te creëren, en lobbyen ze politici om beslissingen te nemen die zullen leiden tot een rechtvaardigere en duurzamere samenleving.