Afbeelding
Foto: Henk Voermans

De start van de lente is nat: ‘Het is niet koud, maar wel wisselvallig’

Door: Nico Koevoets Algemeen

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in West-Brabant. Vandaag de weersverwachting voor maandag 20 maart: de start van de lente. Zonnig is die echter niet. Het is wisselvallig met regelmatig regen.

Maandagmiddag trekt een warmtefront over Brabant en dinsdagochtend wordt het gevolgd door een koufront. Beide systemen brengen regen en horen bij een complex van lagedrukgebieden boven de Atlantische Oceaan. Een zonnig begin van de lente is het dan ook niet. Maandag is het nog overwegend bewolkt met droge momenten. Soms probeert de zon flauwtjes door de wolken heen te komen. Gaandeweg de middag valt er ook af en toe lichte regen of motregen. De zuidwestenwind is gemiddeld matig met 3 Beaufort. De maximumtemperaturen zijn gebruikelijk voor de tijd van het jaar met 10 tot 11 graden.

Het weer voor de komende dagen
Dinsdag 21 maart

Dinsdagochtend regent het. In de middag volgen opklaringen met zon. Een enkele lokale bui is dan nog wel mogelijk. Maxima tot 13 graden en de wind waait gemiddeld matig uit het zuidwesten met 3 of 4 Beaufort.

Woensdag 22 maart 
Woensdag sleept een regenfront geruime tijd boven Nederland. Het is bewolkt met regen. Er waait een matige tot vrij krachtige zuiden- tot zuidwestenwind van 4 of 5 Beaufort. Er komen rukwinden voor tot 60 km/u. De maximumtemperaturen schommelen rond de 11 graden.

Donderdag 23 maart 2023
De dag start met regen. Later wordt het droger en kan er lokaal nog een opklaring voorkomen. De zuidwestenwind is matig met 4 Beaufort. De maxima reiken tot 11 of 12 graden.

Zo was het weer zondag 19 maart 2023
Maximumtemperatuur: 13,0 graden
Minimumtemperatuur: 5,5 graden
Neerslag: 0,3 mm
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld maandag 20 maart 2023 om 13:00 uur