Afbeelding
Foto: Aldi

Grote nieuwe Aldi van 1400 m2 opent in Breda, buurtbewoners overrompeld

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - De Aldi aan de Teteringsedijk gaat verhuizen. De supermarkt neemt de komende jaren intrek in een pand van maar liefst 1400 m2 aan de Urkstraat. Buurtbewoners zijn overrompeld door het nieuws. “We zijn hier niet over geïnformeerd, en het past in onze ogen ook niet bij de plannen die we met de gemeente hebben voor onze wijk”, laat een omwonende weten.

ALDI Vastgoed gaat de kleinste ALDI in Breda, aan de Teteringsedijk herontwikkelen. De ALDI zal de komende jaren verhuizen naar de Urkstraat, zo’n 1,5 kilometer verderop. De winkel groeit daarmee fors. Deze nieuwe Aldi zal een oppervlakte hebben van 1400 m2. De openingsdatum is vastgesteld op 14 juni 2023.

Voor omwonenden van de Urkstraat komt de komst van de supermarkt naar hun buurt als een grote verrassing. “We zagen ineens veel bedrijvigheid rond het pand aan de Urkstraat 11. Een buurtbewoner die navraag deed, kreeg te horen dat daar een supermarkt zou komen. Later zag een andere buurtbewoner het nieuws over de verhuizing van de Aldi op sociale media voorbij komen. Voor ons is het een grote verrassing, want we zijn totaal niet geïnformeerd”, vertelt één van de omwonenden. Hij is niet blij met de komst van de supermarkt. “Dit past niet bij de plannen die er liggen voor deze wijk. En we maken ons erg zorgen over al het verkeer dat gepaard zal gaan met de komst van deze grote vestiging.”

Flyers
Inmiddels worden er door buurtbewoners in de wijk Moleneind/Driesprong flyers verspreid waarin omwonenden worden geïnformeerd over de komst van de supermarkt. In die flyer worden zij ook opgeroepen om een klacht in te dienen bij de gemeente over nalatige communicatie. Bezwaar maken tegen de komst zelf, kan namelijk niet meer. De omgevingsvergunning is al in november verleend. “De komst van een supermarkt staakt haaks op de gepresenteerde toekomstplannen voor het gebied Moleneind/Driesprong waarin onder andere staat: Meer groen, veilige omgeving, deels autovrij en ruimte voor spelen en bewegen”, is in de flyer te lezen. “De gemeente heeft geen enkele betrokkenheid getoond naar omwonenden. Er zijn geen gesprekken, inspraaksessies of informatieavonden geweest over deze ‘verbouwing van het pand’ en de consequenties die het met zich meebrengt.”

De supermarkt zal de deuren openen aan de Urkstraat 11. Daar was eerder Mercedes-Benz gevestigd.