Afbeelding
Foto: BredaVandaag

Nog één dag met je hond naar de Galderse Meren voordat het zomerseizoen begint

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Ga jij graag met jouw hond naar de Galderse Meren? Dan moet je vrijdag je kans grijpen. Vanaf zaterdag gaat het recreatieseizoen van start, en zijn honden bij de Galderse Meren niet meer toegestaan. Al zal er dit weekend nog weinig worden gerecreëerd bij het water; de weersvoorspelling is namelijk erg slecht is.

Het is ieder jaar weer een teleurstelling voor veel hondenbaasjes: De maandenlange afsluiting van de Galderse Meren. En dat is niet zo verwonderlijk, want de Galderse Meren is enorm populair als uitlaatplek. Een extra voordeel voor de baasjes is dat de Galderse Meren een hondenlosloop gebied is, en die zijn schaars in de regio. De komende maanden is de plas echter enkel geopend voor recreanten. Wie dan nog met zijn hond gaat wandelen bij de Galderse Meren riskeert een boete. 

De afsluiting geldt tijdens het recreatieseizoen dat loopt van 1 april tot 1 oktober. Dat betekent dat vrijdag de laatste dag is dat honden welkom zijn bij de plas. 

Vanaf zaterdag is er dan weer alle ruimte voor recreatie bij de Galderse Meren. Al zal daar nog niet veel gebruik van worden gemaakt, want zonnige lentedagen liggen nog niet in het verschiet.