Afbeelding
Foto: BredaVandaag

Dierenspeciaalzaak ‘t Gupke verdwijnt na 48 jaar uit Breda

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Dierenspeciaalzaak ‘t Gupke gaat stoppen. Na 48 jaar zullen eigenaren Piet en Riet Smeekens eind juni de deuren van hun winkel voor de laatste keer dicht doen. “Het zat er een keer aan te komen natuurlijk. Maar veel klanten zijn echt teleurgesteld”, vertelt Piet.

Winkels zoals die van Piet en Riet Smeekens, vind je niet meer veel in Breda. Maar liefst 48 jaar geleden startten de twee met hun dierenwinkel aan de Ginnekenweg. Na tien jaar verhuisde de winkel naar het huidige pand aan de overkant van de straat. En daar heeft de zaak de afgelopen 38 jaar altijd gezeten. “Dat we nu gaan stoppen, zat er natuurlijk wel aan te komen. We zijn inmiddels beiden 76 jaar, dus dan moet het er maar van komen hè”, vertelt Piet. “Het was uiteindelijk onze jongste zoon, die trouwens ook al 50 is, die de knoop doorhakte. Hij zei: Nu is het echt tijd om te stoppen.”

Eind juni zal de dierenspeciaalzaak definitief sluiten. En dat is een gemis voor alle vaste klanten, geeft Piet toe. “Wij zien echt veel teleurgestelde gezichten. We hebben klanten die letterlijk al 48 jaar bij ons komen. En wat we bieden is tegenwoordig ook uniek. We zijn een zaak met alles voor vogels, knaagdieren, reptielen én vissen. En we voorzien onze klanten van echt goed, deskundig advies. Alle ervaring en kennis die wij hebben, die vind je ergens anders niet zo snel.”

Hoe Piet en Riet het zo lang hebben volgehouden om de winkel draaiende te houden? Daarop heeft Piet een duidelijk antwoord: ‘Door de liefde voor de beesten en voor mensen’, stelt hij. Daar gaan ze de komende weken dan ook nog volop van genieten. 

De opheffingsuitverkoop is op enkele kleine producten al begonnen. Wanneer eind juni nadert, zal de winkel verder worden leegverkocht met grotere kortingen.