Afbeelding
Foto: Bavels Truck Convooi

Bavels Truck Convooi op losse schroeven door problemen met verzekering

Door: Redactie Algemeen

BAVEL - Na drie jaar afwezigheid keert het Bavels Truck Convooi op 15 april terug. Tijdens het Truck Convooi nemen mensen met een verstandelijke beperking plaats naast een chauffeur voor een onvergetelijke rit door de regio. Maar of het evenement daadwerkelijk plaats kan vinden over iets meer dan twee weken, is onzeker. Veranderde regels rondom de verzekering van de begeleiders zijn het probleem. De lokale SP en VVD hebben de situatie aangekaart bij het college, en hopen op een oplossing.

Het Bavels Truck Convooi is al tientallen jaren een traditie. Tijdens het evenement nemen mensen met een verstandelijke beperking plaats naast één van de chauffeurs van de vele grote trucks die deelnemen aan het evenement. In een stoet rijden zij een rit door de regio, waar vaak vele toeschouwers langs de weg staan. En dat levert voor velen vaak een onvergetelijke dag op. Door corona kon het evenement drie jaar op rij niet plaatsvinden. Er wordt dan ook reikhalzend uitgekeken naar de editie van 2023 die staat gepland voor 15 april. Maar problemen met de verzekering dreigen roet in het eten te gooien.

De lokale SP en VVD hebben de situatie van het Truck Convooi aangekaart bij het college van burgemeester en wethouders. “Vaak gaat er wel ook een begeleider mee de vrachtwagen in die dag, zodat de chauffeur op het verkeer kan blijven letten en de begeleider kan verzorgen en begeleiden tijdens de rit. En juist dit laatste blijkt nu niet meer verzekerd te zijn. Navraag leert dat er dan in Bavel misschien wel 25 wagens, en dus 25 mensen niet mee zouden kunnen rijden. Dat kan wat ons betreft niet de bedoeling zijn”, stellen de partijen. 

De partijen vragen het college om zo spoedig mogelijk in gesprek te gaan met de organisatie en bijvoorbeeld met de bond van verzekeraars om tot een oplossing te komen.