Afbeelding
Foto: BredaVandaag

Vrijblijvend binnenkijken bij huizen én nieuwbouwprojecten in Breda

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Ben je op zoek naar een nieuwe woning? Dan kun je vandaag vrijblijvend bij een groot aantal beschikbare woningen binnenkijken. De NVM houdt namelijk de Open Huizen Dag. Het is pas de tweede Open Huizen Dag sinds 2019. Het beperkte aanbod in huizen en de strenge coronaregels zorgden ervoor dat het evenement niet georganiseerd kon worden.

Wie op zoek is naar een woning in Breda kan vandaag vrijblijvend woningen bezichtigen tijdens de Open Huizen Dag. Op Funda is te zien welke woningen er precies meedoen. Het zijn er in Breda ruim 130. Het gaat om woningen verspreid over de gehele gemeente. Wijken en dorpen waar veel woningen meedoen aan de Open Huizen Dag zijn onder andere Prinsenbeek, Sportpark en het Ginneken.

Niet alleen bestaande woningen doen in Breda mee aan het evenement. Zo zet ook nieuwbouwproject de Triade aan de Molenslag de ‘deuren open’. Bredanaars zijn er welkom op de bouwlocatie en kunnen via de aanwezige makelaars meer informatie krijgen over de nog beschikbare appartementen in het project.

De NVM Open Huizen Dag op 1 april is van 11.00 tot 15.00 uur. Je kunt vrijblijvend zonder afspraak de deelnemende huizen bekijken. Tijdens de vorige editie, in oktober 2022, bekeken ongeveer 55.000 mensen deelnemende woningen.

Krapte
De woningmarkt in Breda is krap. Recent werd bekend dat de relatieve woningdruk in de regio Breda zelfs is gestegen, ondanks de dalende huizenprijzen. Harm Janssen, algemeen directeur BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, zegt daarover: “De daling in prijzen door de gestegen hypotheekrente en inflatie brengt voorlopig nog niet de nodige lucht op de woningmarkt. Het woningtekort neemt namelijk nog steeds toe in Nederland. De verwachting is dat door het gebrek aan bouwlocaties het steeds lastiger wordt om betaalbare woningen te bouwen  en daarmee komt de bereikbaarheid van een eigen huis voor veel mensen in Nederland nog niet in zicht. “