Afbeelding
Foto: niels priem

Wijnkelder bij nonnen in Oosterhout overvol: 64.000 flessen in de verkoop

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Afgelopen jaar was een goed wijnjaar. Daardoor is de wijnkelder van de nonnen van het Sint Catharinadal klooster in Oosterhout is overvol geraakt. Om van de voorraad af te komen gaan er nu 64.000 flessen in de verkoop. 

“Het droge, warme en meest zonnige seizoen ooit heeft het afgelopen jaar voor prachtige, volle druiventrossen gezorgd”, vertelt priorin Maria Magdalena trots. “Hier hebben we 64.000 flessen rosé en witte wijn van kunnen maken, bijna twee keer zoveel als in een normaal seizoen.” Goed nieuws zou je denken, maar met het nieuwe seizoen voor de deur is het voor de nonnen een behoorlijke uitdaging om deze voorraad kwijt te raken. Daarom gaan er nu 64.000 flessen in de verkoop. Dit doen zij via het platform Breda Maakt Mij Blij. 

Help jij mee?
Wil jij de nonnen helpen van hun wijnvoorraad af te komen? Via Breda Maakt Mij Blij en Boerschappen kan je nu een doosje kwalitatieve wijn van Hollandse bodem kopen. Bestellen kan via de website van Breda Maakt Mij Blij of die van Boerschappen. De doosjes worden thuisbezorgd of kunnen worden opgehaald.