Afbeelding
Foto: Wesley van der Linde/GroenNieuws

Derde editie Hardloop 4-daagse gaat volgende week van start

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Volgende week is het weer zover: dan vindt de derde editie van de Hardloop 4-daagse Breda plaats. Van 9 tot en met 12 mei lopen deelnemers 5,3 of 10,5 kilometer per avond. “Daarmee volbrengen ze op vrijdagavond een halve óf hele marathon.”

Inmiddels hebben volgens de organisatie al ‘behoorlijk wat hardlopers’ zich ingeschreven. “Daarvan gaat 2/3 de hele marathon trotseren en 1/3 een halve. De meeste deelnemers komen uit West-Brabant”, aldus de organisatie. “Maar tóch spreken we van een internationaal evenement, want er zijn ook een aantal deelnemers uit België.”

Online inschrijven voor het hardloopevenement kan nog tot en met aanstaande zondag. Daarna is alleen nog maar een na-inschrijving mogelijk op dinsdag 9 mei bij SPRINT. “Wanneer hardlopers zich inschrijven ontvangen zij een hardloopshirt, medaille, water tijdens en het lopen en elke dag na de finish een (gezonde) lekkernij.”’

Nieuw dit jaar is de loterij. Dat houdt in dat deelnemers iedere avond met hun startnummer kans maken op leuke prijzen. 

Hardloop 4-daagse
Het hardloopevent gaat op dinsdag 9 mei van start. Bij atletiekvereniging SPRINT wordt dan om 19.30 uur het startschot gegeven. Ook de andere dagen zal het event op dit tijdstip van start gaan. Iedere avond is het parcours anders. Iedere deelnemer krijgt een startnummer. Deze dragen ze vier dagen. Bij binnenkomst ontvangen zij steeds een stempel. Op de laatste avond ontvangt iedere hardloper een medaille.