Flinke drukte bij het Bumperkluiven.
Flinke drukte bij het Bumperkluiven. Foto: niels priem

Bumperkluiven is na vier jaar weer terug: ‘Enorm goed bezocht’

Door: Ruud Smolders Algemeen

BREDA - De eerste twee dagen van Bumperkluiven zitten er weer op, maar ook vandaag en morgen is het foodtruckfestival nog te bezoeken. Tot nu toe is het een succes en de bezoekers hebben het de afgelopen jaren gemist, vertelt organisator Frank Haagen.

Jaren lang kon het Bumperkluiven niet doorgaan vanwege corona en financiële afwegingen. Maar dit jaar keerde het foodtruckfestival terug in Breda en daar waren de bezoekers erg blij mee, zegt organisator Frank Haagen. ‘’De eerste twee dagen waren echt top, al helpt het ook mee dat het lekker weer is.” 

Hij geeft aan dat de cateraars goed verkopen en de mensen zich prima vermaken. ‘’Je hoort ook zeker dat mensen het de afgelopen jaren gemist hebben, maar dat snap ik ook wel. Het is gewoon een grote borrel waar de volwassenen lekker een drankje kunnen doen, maar waar ook voor de kinderen leuke activiteiten zijn.” Want bumperkluiven is naast een foodtruckfestival met ruim 30 foodtrucks die naast speciale gerechten ook speciaal bieren, wijnen en cocktails ook een plek voor kinderen. Zo staat er dit jaar weer een zweefmolen, is er theater en kunnen de kinderen uiteraard buitenspelen in de zon.

Verder is er natuurijk volop muziek van verschillende acts.

Vandaag en morgen

Haagen verwacht dat het ook vandaag en morgen weer druk zal zijn met het zonnige weer. ‘’Morgen zijn ook de winkels in het centrum dicht en mensen gaan dan toch wat zoeken om te gaan doen met de kinderen, dus ik verwacht dan ook wel weer flinke drukte.” 

Bumperkluiven vindt plaats in Boeimeer en is gratis toegankelijk.

Het bier vloeit rijkelijk.
De zweefmolen is ook weer populair.
Eén van de vele gerechten.
Een lekker weertje.