Prachtig terrasjesweer met Pinksteren.
Prachtig terrasjesweer met Pinksteren. Foto: Nico Koevoets

Weerbericht Breda: ‘Prachtig Pinksterweer’

Door: Nico Koevoets Algemeen

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in West-Brabant. Vandaag de weersverwachting voor vrijdag 26 mei en komende dagen.


Vorig jaar verregenden de Pinksterdagen met lokaal 60 mm hemelwater. Hoe anders is het dit jaar. Een hogedrukgebied strekt zich van de Atlantische Oceaan over de Britse eilanden naar de zuidelijke Noordzee uit. En gaat zich de komende dagen oostwaarts uitbreiden. We krijgen droog, zonnig en rustig weer met gematigde temperaturen.

Verwachting voor vrijdag 26 mei 2023
Het is zonnig met wat kleine stapelwolkjes. De noordoostenwind is matig, gemiddeld met 3 of 4 Beaufort. Maxima rond de 19 graden.

Het weer voor de komende dagen
Zaterdag 27 mei 2023

Weinig verandering. Zonnig, droog en een paar onschuldige wolken. De wind waait gemiddeld met 3 Beaufort uit het noordoosten. Het kwik loopt iets verder uit naar ongeveer 21 graden.

Zondag 28 mei 2023
Pinksterzondag doet er nog een schepje bovenop. Het wordt 23 graden bij een matige noordoostenwind (3 Beaufort). Verder is het droog en zonnig.

Maandag 29 mei 2023
Er komen wat wolkenvelden vanaf de Noordzee opzetten. Het blijft echter droog. De wind neigt wat meer naar het noorden en blijft matig. De temperatuur duikelt een beetje naar 19 graden.

Zo was het weer donderdag 25 mei 2023
Maximumtemperatuur: 18,5 graden
Minimumtemperatuur: 8,9 graden
Neerslag: droog
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld vrijdag 26 mei 2023 om 13:40 uur