Een zonnebrandpaal van Sundo
Een zonnebrandpaal van Sundo Foto: Sundo

Gratis zonnebrand smeren in het Valkenberg: Het kan de hele zomer

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Het wordt dit weekend tropisch warm in Breda. Maar zit je in het Valkenberg en ben je jouw zonnebrand vergeten? Dan is daar nu een oplossing voor. Want de gehele zomer zal er een zonnebrandpaal in het park staan waar je gratis zonnebrand kan pakken.

 “Insmeren met zonnebrandcrème is enorm belangrijk voor iedereen. Zeker nu het al een tijdje zonnig is en blijft”, stelt wethouder Gezondheid Arjen van Drunen. “Sundo heeft ruim een week geleden een zonnebrandpaal geplaatst in Park Valkenberg en deze staat er de hele zomer, tot eind september. De gemeente faciliteert hierin.”

De zonnebrandpaal staat ter hoogte van het T-huis, waar jong en oud samenkomen. “Kinderen spelen in de speeltuin en ouders, jongeren en andere parkbezoekers relaxen in het gras. Iedereen die wil, kan zichzelf insmeren met zonnebrandcrème. Ook kunnen ouders meteen het goede voorbeeld geven aan hun kinderen. We vinden de gezondheid van onze inwoners en bezoekers heel belangrijk: het plaatsen van deze zonnebrandpaal past bij het gastvrije karakter van onze stad.”