John Karelse. foto Peter Visser
John Karelse. foto Peter Visser

Analyse: Maaskant weg. En nu?

  Analyse

ANALYSE - Robert Maaskant is niet langer trainer van NAC. De Bredanaar zoekt zijn heil buiten Breda; in Polen. Wat moet NAC nu doen?


John Karelse en Gert Aandewiel zijn tijdelijk als vervangers aangewezen. Beiden waren de afgelopen seizoenen al als assistent bij het eerste elftal betrokken.

Karelse was zelfs degene die NAC enkele jaren geleden behoedde voor degradatie naar de eerste divisie. De oud-doelman bleek toen de man met een frisse blik. Zeeuw Karelse gooide meteen zaken op de schop, zocht een mentaal begeleider en wist het stuurloze schip weer op koers te krijgen. Het was het seizoen dat eerst Ton Lokhoff het veld moest ruimen en daarna zijn vervanger Cees Lok.

In een reactie van de club laat technisch directeur Jeffrey van As weten op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdtrainer. Maar is dat wel nodig? En is het wijs? NAC heeft immers met Karelse en Aandewiel twee gediplomeerde krachten in huis, twee mannen die ook prima weten wat er speelt en wat NAC verwacht van trainer en spelers voor het Avondje NAC.

De club kan zijn geld beter besteden aan het versterken van de selectie op een of twee cruciale posities, in plaats van een nieuw boegbeeld van buiten aan te trekken. Want dat is naar verluid ook een van de redenen waarom Maaskant zijn geluk elders zoekt: Zijn selectie werd na afgelopen seizoen danig uitgekleed, waardoor hij tijdens de eerste twee wedstrijden al volop moest improviseren. Tegen Utrecht waren er nog twee jonkies en een reservekeeper over om in te vallen.

En mocht de club toch beslissen om een vervanger te halen voor Maaskant, dan zou het de bestuurders sieren hier de tijd voor te nemen en niet overhaast met een naam te komen.

Wat vind jij dat NAC moet doen? Reageer onder dit verhaal!