Foto ImiraFoto

Moeilijk middagje Barons in Boxtel

Basketbal

PRINCENHAGE - Het is Barons net niet gelukt om de competitie te beslissen en zelf de laatste kans op de vierde plaats te pakken. De ploeg van coach Martin Gommers wilde de huid zo duur mogelijk te verkopen tegen de ploeg die nu nog bovenaan staat in de hoofdklasse. Ook al om daarmee de slechte thuiswedstrijd tegen JRC uit te wissen.

Nadat er geen scheidsrechters waren en van beide ploegen iemand bereid bleek te arbitreren, begonnen beide teams al net zo moeizaam aan de wedstrijd. In de vierde minuut stond de lage 5-2 stand op het scorebord van het bijveld in de Boxtelse sporthal. Toen de gasten daarna de voorsprong overnamen (5-6), was het JRC duidelijk dat het geen makkelijke middag zou worden. Door een sterke slotminuut sloot JRC de eerste periode toch met een redelijk verschil af: 16-9.

Bij 20-19 halverwege de tweede periode was Barons weer helemaal terug. De ploeg varieerde ruimschoots met verdedigingsvormen waarbij het accent lag op het uit de wedstrijd houden van de belangrijkste Boxtelse speelster, Paula Jaartsveld. Elke minuut waarin zij speelde kreeg zij persoonlijke mandekking waardoor ze slechts tot één veldscore kwam en drie gescoorde vrije worpen. Dat werkte dus prima. Omdat Jaartsveld daardoor ook niet de lijnen van de Boxtelse aanval kon uitzetten, was dat nogal een rommeltje.

Barons benutte de kansen die daaruit ontstonden onvoldoende. Barons schoot in deze wedstrijd te slecht om aanspraak te mogen maken op de zege. Met 31 procent en geen enkele doeltreffende driepuntspoging ging het aanvallend gewoon te moeizaam. Bovendien hielp Barons JRC in het zadel door de bal enkele malen eenvoudig in te leveren en daardoor eenvoudige scores tegen te krijgen.

"Illustratief voor onze inzet dat we tot de negende minuut van de derde periode op gelijke hoogte bleven (38-38)", stelde coach Martin Gommers. Weer had JRC een sterke slotfase waardoor het de laatste periode met een mooie 45-38 voorsprong inging. Tot halverwege bleef Barons in de race voor een stunt (54-46). "In de laatste minuten speelden we alles-of-niets en dat werd dus niets. Jammer maar we waren er dicht bij."

JRC ds1-Glaslijn Barons ds1 60-49 (16-9, 32-24, 45-38)
Scores: Claudia 14, Joyce 10, Merel 7, Asha 7, Liedewei 6, Liesbeth 3, Janneke 2, Anouk 0, Leontien 0.