Foto ImiraFoto
Foto ImiraFoto

Derde kwart nekt mannen Barons

  Basketbal

PRINCENHAGE - Barons is er niet in geslaagd de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. De basketballers verloren thuis met 57-76 van The Jugglers. Een slecht derde kwart deed de mannen de das om.


Jugglers eveneens een eerste divisie team (maar dan uit komend in Noord) kwam in Breda met vijf lange mannen het veld op. "Deze mannen werden een werkelijke plaag voor onze defence", aldus coach Marc van Tetering. In de eerste 5 minuten was er niets aan de hand,en kon Barons, mede door de slechte vrije worpen van de tegenstander, goed bijblijven.
In de tweede periode bleef Barons goed bij. Dit ging echter wel ten koste van een behoorlijke foutenlast. 32-33 op het scorebord, maar een foutenlast van 16 tegen 5 en en vier spelers in de gevarenzone.

Het zorgde ervoor dat Barons de speelstijl moest veranderen. Het resulteerde in weerloos spel tijdens de derde tien minuten. Hier maakte Jugglers gebruik van. Na drie driepunters op een rij voor en 36-42 op het bord gingen bij Barons de koppie’s hangen. Het verschil liep vervolgens op naar zestien punten. In het laatste kwart kwam Barons niet meer dichterbij.

Volgende week gaat Barons op bezoek bij Lokomotief. "Hopelijk gaan we dan beter de ring vinden en kunnen we wel zorgen dat de punten mee naar Breda gaan."

BARONS HEREN 1 – THE JUGGLERS (17-18) 32-33 (44-57) 57-76