Foto ImiraFoto
Foto ImiraFoto

Mannen Glaslijn Barons mikken op middenmoot

  Basketbal

PRINCENHAGE – De mannen van Glaslijn Barons hebben hun pijlen dit jaar wat hoger gericht. Eindigden de bastekballers vorig seizoen als een na laatste in de eerste divisie, dit jaar mikken ze op een plek in de middenmoot.


Van de selectie van vorig jaar zag coach Marc van Tetering onder meer Niels Damen, Tommy Radkiewicz en Maurits van Aalst vertrekken. Ook moet hij het doen zonder Bas Husstege (heren 2) en Laurens Bank (naar de jeugd).

Hiervoor in de plaats kwamen Jasper Nieuwstraten, Bas Claassens, Robert-Jan Fieggen en Gregory Tijn-a-Koen. “Gelukkig kunnen we met de komst van Jasper en Greg de guard positie sterk houden en hebben we met de komst van 2 nieuwe centers echt versterking onder de borden”, stelt Van Tetering. “Natuurlijk lopen er nog een paar gesprekken met spelers zodat de selectie nog breder kan worden.”

Van Tetering gaat ook de jeugd van Barons meer kansen geven, zo stelt hij. “Waar ze de voorgaande jaren vaak niet of nauwelijks mee konden doen ga ik nu proberen ze veel mee te laten trainen/spelen zodat ze het seizoen hierna het vlaggenschip kunnen dragen.”

De uittocht van spelers heeft wel een nadeel, meldt de coach. “We moeten wederom opbouwen in plaats van verder uitbouwen. Spelers moeten aan elkaar wennen, nieuwe systeempjes leren, etc. etc.”

De competitie begint in het weekend van 26 september. Omdat er maar 9 ploegen mee doen is Barons het eerste weekend vrij. “Dit houd in dat we zondag 3 oktober uit tegen Weert 2 mogen aanvangen.”

Huidige selectie:
Jasper Nieuwstraten, Gregory Tijn-a-Koen (ex Rowic), Rick van Waes, Guido La Rose, Tim van Waes, Bas Claassens (ex Musketeers Aachen), Joep Leijsen, Mark Bruurs, Robbert Jan Fieggen (ex High Five), Jeroen Douw, Mitchel Roks (U22), David Sekreve (H2), Bas Husstege (H2).

De thuiswedstrijden zijn ook dit jaar op zaterdag om 16:00 uur in sporthal de Doelen te Breda.