De dames van Barons speelden zaterdag 31 oktober thuis in De Doelen tegen Kimbria. foto Guido van der Kroef

Winst stemt dames Barons niet tevreden

Basketbal

PRINCENHAGE - Barons dames boekte de tweede overwinning over het seizoen. Thuis werd met 53-39 gewonnen van BV Souborg.

Toch was coach Martin Gommers niet tevreden, net als zijn speelsters. Die ontevredenheid kwam voort uit de tweede helft. Na een goede eerste helft was er een flink gat, 33-12. Vooral in de tweede periode combineerde de thuisclub mooie acties met een grote mate van doeltreffendheid. Verdedigend klopte het in die eerste helft ook. Barons confronteerde Souburg met een strakke verdediging waardoor deze tegenstander slechte passes en schoten afleverde.

Maar in de tweede helft zag het publiek een ander Barons. Vooral het schotpercentage zakte danig. Achter de driepuntslijn, vanuit het veld, bij vrije worpen en zelfs bij lay-ups leek er een deksel op de basket te zitten. Souburg scoorde vooral in de derde periode wel regelmatig via fast breaks en vrije worpen. De Bredase voorsprong was echter groot genoeg om niet in problemen te komen. Dichterbij dan 40-28 en 48-36 kwam Souburg niet.

Voor Barons is het duidelijk, dat het volgende keer anders moet. Aanstaande zaterdag komt het sterke Kimbria uit Maastricht naar Breda. Beide teams willen graag hoog op de ranglijst eindigen en dus staat er in dit thuisduel wat op het spel. Plaats van handeling: sporthal De Doelen, 14.00 uur.

Glaslijn/Barons ds1-BV Souburg ds1 53-39 (17-6, 33-12, 44-29)
Scores Barons: Asha Gommers 9, Liesbeth van Rhijn-Van Vuuren 7, Liedewei Ratgers 6, Sanne van Dongen 6, Janneke Brouwers 6, Claudia Weterings 6, Joyce van Rijkevorsel 5, Kirsten van de Sande 4, Leontien Evers 2, Anouk Goverde 2.