Foto ImiraFoto
Foto ImiraFoto

Barons wint bij Pioniers

  Basketbal

PRINCENHAGE - Barons reisde afgelopen weekend met slechts acht speelsters we af naar Deurne voor de altijd lastige uitwedstrijd tegen Deurne Pioniers. Mede dankzij een goede eerste helft, wonnen de Bredase basketbalsters met 54-68.


In de eerste helft legde Barons de basis voor een eigenlijk zorgeloze avond. Het kwam meteen goed uit de startblokken en behield constant een kleine voorsprong. In de tweede deel van de eerste periode werd die door twee driepunters uitgebouwd tot 15-23. Een vrije worp en een driepunters die volgens Barons-coach Martin Gommers duidelijk buiten tijd gescoord werd brachten Deurne terug in de wedstrijd: 19-23.

Maar de toon was gezet. Heel volwassen liet Barons zich niet gek maken en liep door vier driepunters uit naar de ruststand van 33-44. Vooral de uitblinkende forward Kirsten van de Sande liet zich in deze fase gelden. Ze scoorde uiteindelijk 22 punten met goede cijfers: 4 op 5 velddoelpogingen en 4 op 7 schoten achter de driepuntslijn waren raak.

In de tweede helft demarreerde Barons meteen naar 34-50 en leek de wedstrijd gespeeld. Maar in de rest van de derde periode vielen de Bredasen wat terug en pakte het opportunistisch spelende Deurne haar puntjes mee. Daardoor waren de bezoeksters in de derde periode niets opgeschoten, want die eindigde bij 44-54.

In de vierde periode bungelde Deurne steeds op een punt of acht tot twaalf van Barons. De Bredase ploeg wist de doorbraak goed tegen te houden en ging verdiend met de zege aan de haal. Ook de prestatie van center Janneke Brouwers met haar double-double (12 punten en 12 rebounds) was een opmerkelijk goede hierin. Na vier duels is Barons nog steeds ongeslagen en staat op een gedeelde eerste plaats.

Deurne Pioniers ds1- Barons ds1 54-68 (19-23, 33-44, 44-54)
Scores Barons: Kirsten van de Sande 22, Janneke Brouwers 12, Asha Gommers 11, Liedewei Ratgers 6, Sanne van Dongen 5, Leontien Evers 5, Liesbeth van Rhijn-Van Vuuren 4, Joyce van Rijkevorsel 3.