Foto ImiraFoto

Pendragon geeft Barons ervan langs

Basketbal

BREDA - Waar de vrouwen van Barons de ene zege aan de andere rijgen, gaat het de mannen van de Bredase basketbalclub minder makkelijk af. Zaterdag had het team, van coach Marc van Tetering niks in te brengen tegen het Tilburgse Pendragon. Het werd 31-65.

Van Tetering in zijn conclusie: "Voor Barons heren 1 geldt nu alleen maar dat we vooruit moeten kijken en samen alles op alles moeten zetten willen wij überhaupt nog twee wedstrijdpunten pakken. Misschien dat de goedheiligman volgende week een extra cadeautje heeft, wij mogen dan namelijk naar Attacus die op de 7de plaats staat en thuis erop gebrand is te winnen."

Het was een heel verschil met vorig jaar, toen Barons tegen Pendragon kon stunten. Dat was deze keer niet aan de orde, mede doordat coach Marc van Tetering zijn selectie uitgedund zag door afmeldingen. De wedstrijd begon beroerd. Na drie minuten stond er pas een punt op het scorebord.

Pendragon werd mee gesleurd in de malaise waarin Barons op dit moment verkeert. Het verschil werd namelijk niet groter dan 11 punten. "Wij zijn iedere keer een stapje te laat, onze aanvallen lopen wel maar de bal wil niet door het netje", stelde coach Marc van Tetering.

Na het eerste kwart stond het 2-11. In het tweede kwart kan Barons het gat verkleinen, maar dat gaat wel ten koste van veel persoonlijke fouten: 15-22 bij rust.

Als Pedragon na de vierde minuut van het derde kwart te tempo omhoog gooit, is het gedaan met de Bredanaars. Het kopje gaat naar beneden, de stand in het voordeel van de Tilburgers omhoog: 26-43 eind 3de kwart. Het vierde kwart is een formaliteit.

BARONS HEREN 1 – PENDRAGON (2-13) 15-22 (26-43) 31-65