Foto ImiraFoto

Goede start helpt mannen Barons niet

Basketbal

PRINCENHAGE - Het zag er zaterdag lange tijd goed uit voor de mannen van Barons. Toch lukte het de Bredanaars niet om winnend uit de strijd te komen. Uit bij Attacus werd het 100-75.

Het was de wedstrijd tussen de nummer 7 en de nummer 9. Wedstrijden die normaal gesproken een spannende strijd kunnen opleveren. Barons begon goed en nam een voorsprong. Toch haakte Attacus aan. Met een 11-0 run, was het erop en erover. Pas eind 9de minuut vindt Barons weer de ring: 21-12 aan het eind van het eerste kwart.

In de tweede tien minuten begint Barons een inhaalrace. Het verschil wordt binnen 4 minuten terug gebracht op 29-25. "Wij gaan wisselen en mede hierdoor komt Attacus weer in de gelegenheid om iets verder uit te lopen", ziet coach Marc van Tetering. 36-30. Toch komt Barons gelijk: 36-36 met nog 1 minuut op de klok. Na een time-out gaat Attacus toch met voorsprong de kleedkamers in: 42-39.

Het derde kwart begint met en gelijkopgaande strijd. In de vijfde minuut slaat Attacus toe met een 14-3-run. De vijftien punten achterstand blijken een te grote hobbel, die ook in het vierde kwart niet weggewerkt kan worden. "Al met al hebben we 25 minuten redelijk tot goed basketbal laten zien en moeten we bij ons zelf nagaan waarom het allemaal net niet loopt", aldus Van Tetering.

Volgende weekend rust en daarna komt Weert op bezoek.

ATTACUS HEREN 1 - BARONS HEREN 1 (21-12) 42-39 (76-62) 100-75