Barons kansloos onderuit tegen Weert

  Basketbal

PRINCENHAGE - De Barons had een week rust gehad, de geblesseerde waren enigszins hersteld. ‘Lekker fanatiek getraind, dus wat kon er gebeuren? Zeker toen we Weert met maar 7 man arriveerde’, aldus coach Marc van Tetering. Helaas verloor het team uit Breda met 63-71.


De Barons hoopte vooraf dat zaterdag de eerste wedstrijd punten in de poule genoteerd konden worden. De strijd gaat vanaf het begin gelijk op, beide teams missen veel, en vanaf de zesde minuut werd gescoord.

Op dat moment was het 4-5 voor Weert. Voor Weert gingen Duijvelshof en Van Veen zich met de score bemoeien en binnen enkele minuten werd het verschil groter, ondanks een prima slotoffensief van de goed spelende Robert Jan Fieggen (20 pts). 12-18.

In het tweede kwart beide teams beginnen weer erg rommelig, Barons laat beter basketball zien en in de zesde minuut was de stand dan ook weer gelijk 22-22. Al met al was het weer een echte wedstrijd. Beide teams vinden soms heel gemakkelijk de ring, maar missen ook redelijk veel, stand 4 minuten verder 28-34 voor de gasten.

“In het derde kwart, tja, we spreken af net zo fanatiek te beginnen als in het eerste kwart, helaas komt het er niet uit, Renkema heeft iedere keer een juiste positie in de bucket en hij maakt het verschil naar 11 punten 33-44”, zegt Van Tetering.

“Dan neemt Jasper Nieuwstraten het heft in handen en samen met Robert Jan en Joep wordt het verschil enigszins verkleind 42-50. We gaan wisselen, maken te veel persoonlijke fouten om het steeds beter gaan spelende Weert af te stoppen en aan de vrije worpen lijn word het 48-57”, meldt de coach.

In het vierde wordt het gat iets kleiner, maar de Barons kan niet gelijk. De druk wordt steeds beter omzeild door de 7 ervaren mannen uit Weert. De Bredanaars lopen achter de feiten aan en maken veel turn-overs en deze worden iedere keer afgestraft met minimaal 2 punten tegen.

Weert loopt langzaam maar zeker steeds verder weg. De Barons komt in de negende minuut nog tot 63-69, maar dan is de koek echt op. Weert wint verdient in Breda. Van Tetering: “Voor onszelf; we moeten de komende weken maar eens bij onszelf te rade gaan waar het aan schort, hier een oplossing voor vinden en hopen dat we nog enkele wedstrijdpunten kunnen pakken.”

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief