Foto ImiraFoto

Dames Barons pakken draad weer op

Basketbal

PRINCENHAGE - Na een foutloze serie van acht wedstrijden kreeg Barons in december twee nederlagen achter elkaar te slikken. In Rosmalen was de Bredase ploeg er daarom op gebrand om te laten zien dat het nog steeds meedoet voor de koppositie. Wederom was de selectie niet compleet en compleet fit maar het gevoel vooraf was goed.

In de eerste helft scoorde Barons moeizaam. Kansen werden volop gecreƫerd maar de afwerking was matig. Alle speelsters deelden in deze malaise. Black Eagles had wel een goed eerste kwart en pakte daardoor een 15-9 voorsprong. Tot 20-13 in de zesde minuut van het tweede kwart mocht het daarvan genieten. Om aanvallend wat te forceren, koos coach Martin Gommers voor een agressieve verdediging. Dat werkte. Meteen kwam Barons met een driepunter een heel stuk dichterbij (20-16) en bij rust was het verschil helemaal weggewerkt.

Na de pauze vertrouwden de gasten weer op de verdediging, zeker ook nu die voor de derde keer van vorm wisselde waardoor de thuisclub nieuwe oplossingen moest zoeken en die nauwelijks vond. Zelf ging Barons nu wel lekker scoren, vooral door initiatieven en vele aanvalsrebounds van center Joyce van Rijckevorsel en het sterke optreden van Anouk Goverde. Meteen pakte Barons een 20-25 voorsprong. Daarna scoorden beide teams bijna om en om.

De vierde periode ging in bij de lage 32-36 stand. Nu had spelverdeelster Sanne van Dongen het op haar heupen en scoorde aan de lopende band. Haar acht punten op rij brachten de bezoeksters op een ruime 34-44 voorsprong. Met een press kwam Black Eagles nog dichterbij (42-46), omdat Barons niet de ruimte pakte die ook in die press wel degelijk zat. Met enkele omzettingen was het lek weer boven. Omdat Black Eagles nu ook forceerde door fouten te maken, mocht Barons vaak naar de vrije worplijn. Daar was het effectief zoals blijkt uit de 4 uit 5 in de laatste twee minuten. Het was duidelijk dat de overwinning terecht kwam bij de ploeg die deze het meest verdiende.

Black Eagles ds2-Glaslijn/Barons ds1 42-52 (15-9, 20-20, 32-36)
Scores Barons: Sanne van Dongen 17, Joyce van Rijckevorsel 11, Asha Gommers 11, Anouk Goverde 4, Claudia Weterings 4, Liedewei Ratgers 3, Kirsten van de Sande 2, Liesbeth van Rhijn-van Vuuren 0, Leontien Evers 0.