Foto ImiraFoto
Foto ImiraFoto

Vrouwen Barons wederom te sterk voor EBBC

  Basketbal

PRINCENHAGE - Barons is de tweede helft van de competitie goed begonnen. Net als bij de seizoensopening hield de Bredase ploeg EBBC op afstand. Het werd in de Doelen 65-53.


Barons speelde de gehele week wedstrijd lang, hoewel de Bosschenaren enkele malen gevaarlijk dicht in de buurt kwamen. Op voorsprong kwamen ze na de beginfase echter nooit.

EBBC opende met een driepunter maar onder aanvoering van topscoorster Sanne van Dongen pakte Barons de leiding terug. Het liep zelfs uit naar 12-4. De slotfase van de eerste periode was voor EBBC dat met enkele fraaie scores de marge terugbracht tot 17-14. In deel twee startte Asha Gommers met de enige Barons-driepunter in deze wedstrijd maar vrijwel direct deed EBBC hetzelfde. Tot 31-27 bleef het gewoon sterk in de race. Nu had Barons een beter eindschot waardoor het met 35-27 kon gaan rusten.

In de kleedkamer werden de puntjes nog eens op de verdedigende opdrachten gezet. Dat mondde eerst goed uit: 40-32 maar daarna ebde de uitvoering weg en kwam EBBC wederom terug: 42-40. Pas in de laatste periode capituleerden de bezoeksters. Liesbeth van Rhijn-Van Vuuren rondde enkele ingestudeerde aanvallen met uiterste precisie af.. Haar zes punten op rij liedden tot 55-46. In de laatste minuten toonde EBBC niet de wilskracht om nog te winnen. Barons balde de wedstrijd professioneel uit.

Scores Barons:
Sanne van Dongen 15, Liesbeth van Rhijn-van Vuuren 14, Asha Gommers 8, Claudia Weterings 6, Joyce van Rijckevorsel 5, Liedewei Ratgers 5, Anouk Goverde 4, Kirsten van de Sande 4, Janneke Brouwers 4.

Glaslijn/Barons ds1-EBBC 65-53 (17-14, 35-27, 46-42)

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief