Foto ImiraFoto

Barons kan Rotterdam geen pijn doen

Basketbal

PRINCENHAGE - Barons is er niet in geslaagd de nummer één van de competitie te verslaan. Thuis in De Doelen werd het 59-81 tegen Rotterdam.

De nummer 1 tegen de nummer 12 van de eerste divisie, volgens de meeste basketbalkenners al vooraf duidelijk wie er ging winnen, de vraag was eigenlijk met hoeveel. Het leek voor de bezoekers aanleiding voor onderschatting van de Bredanaars, die ook gedurfd de leiding pakten. Via 11-2 komt Barons op 22-17 aan het eind van het eerste kwart.

Pas in het tweede kwart komt Rotterdam langszij, 27-27. Maar nog steeds is en blijft het een gelijk opgaande wedstrijd waar in de laatste minuten pas echt een klein voordeel verschil voor Rotterdam op het scorebord komt. 36-40

Ook in het derde kwart starten de basisvijf. Barons haakt aan en in de vierde minuut komt een 43-44 stand op het bord. "Daarna gaan wij wisselen en gaat het allemaal wat minder bij ons, maar toch wordt het verschil niet veel groter dan 5-6 punten", vertelt coach Van Tetering. Totdat de gasten in de laatste minuten een goed slot offensief neer zetten en met een 49-60-voorsprong de vierde periode in gaan.

Barons grijpt de laatste strohalm in het vierde kwart, maar na 53-67 in de vierde minuut gaat langzaam het licht uit en slaat Rotterdam een brug. Uiteindelijk komt er een 59-81 op het scorebord. "Rotterdam is de terechte winnaar en wij hebben weer een week te gaan om aan onszelf te werken zodat Cobra Nova het niet zo gemakkelijk gaat krijgen als in de eerste ontmoeting", aldus Van Tetering.

BARONS HEREN 1 – ROTTERDAM (22-17) 36-40 (49-60) 59-81