Foto ImiraFoto

Vrouwen Barons winnen na lastige start

Basketbal

PRINCENHAGE - De vrouwen van Barons hebben de lastige uitwedstrijd tegen BV Souburg met 52-65 gewonnen.

Souburg staat in de onderste regionen van de rayon hoofdklasse maar dat zegt weinig. De krachtverschillen tussen alle twaalf teams zijn klein. Monsterscores komen niet voor. Zeker in een uitwedstrijd was het daarom oppassen voor Glaslijn/Barons.

Coach Martin Gommers wenste de wedstrijd te domineren vanuit een strakke man-to-man verdediging. In de eerste periode lukte dat niet zo goed. Souburg kreeg teveel ruimte om te passen en te schieten en produceerde 16 punten. Aanvallend moest Barons in het ritme komen. Met driepunters van Sanne van Dongen en Liesbeth van Rhijn-Van Vuuren bleef Barons bij maar daarna haakte het af: 16-13.

Deel twee van de wedstrijd verliep beter voor Barons. De verdediging was nog niet optimaal maar de eigen productie kwam goed op gang. Leontien Evers beleefde haar beste wedstrijd van dit seizoen en ook Kirsten van de Sande liet met enkele punten zien op de weg terug te zijn. Het slotakkoord van de eerste helft was voor aanvoerster Liesbeth van Rhijn-Van Vuuren die er weer eens een driepunter en twee vrije worpen in knalde: 29-32.

Pas in het derde kwart zag de Barons-coach de verdediging zoals hij die voor ogen had. Souburg had nu veel moeite om tot scoren te komen. Barons kreeg wat makkelijk fouten van de scheidsrechters en vanaf de vrije worplijn bleek Souburg erg nauwkeurig: 18 op 22! Het verschil werd gemaakt door weer twee driepunters van de Bredase captain (33-40) waarna de gasten met 42-53 het laatste kwart ingingen.

Daarin drong Souburg niet echt meer aan, zeker niet toen het scorebord 44-57 in de vierde minuut aangaf. Barons bleef goed verdedigen én vrije worpen schieten, want met 20 op 27 was dit onderdeel van het Bredase basketbal prima verzorgd.

ds1-Glaslijn/Barons ds1 52-65 (16-13, 29-32, 42-53)
Scores Barons: Liesbeth van Rhijn-van Vuuren 16, Leontien Evers 10, Sanne van Dongen 10, Janneke Brouwers 9, Anouk Goverde 5, Kirsten van de Sande 4, Joyce van Rijckevorsel 4, Asha Gommers 3, Claudia Weterings 2, Liedewei Ratgers 2.