Foto ImiraFoto

Uitglijder basketbalsters Barons tegen hekkensluiter

Basketbal

PRINCENHAGE - Tegen één van de twee hekkensluiters uit de rayon hoofdklasse leed Barons een onverwachte en teleurstellende nederlaag. Deurne Pioniers verliet na vier kwarten en 58-65 op het bord De Doelen met de punten.

Verdedigend lukte het slechts gedeeltelijk om de meest scorende speelster van Deurne af te stoppen. Erger was dat deze speelster ook het inzicht had om onder druk de medespeelster in de beste positie te vinden waardoor Deurne met andere speelsters te vaak scoorde.

En dat met een team dat op bijna iedere positie een kop kleiner was dan de Bredase dames. Reboundend presteerde Barons matig en behalve drie afstandsschoten in de eerste periode trof geen enkel schot van buiten de bucket doel. Enige uitzondering op onze malaise was center Janneke Brouwers die de beste wedstrijd uit haar seizoen speelde en tot 19 punten en 12 rebounds kwam. Daarmee haalde ze wederom een ‘double-double’.

De start was in Bredaas voordeel (4-0) maar met een gewone score en een driepunter liet Deurne meteen merken, dat het geen eitje zou worden. Tot 13-7 ging het crescendo voor de thuisclub maar er waren veel fouten nodig om Deurne af te stoppen. Dat leidde aan het einde van de eerste periode tot liefst zeven Deurnese vrije worpen en tot de 18-19 achterstand. In deel twee scoorden de ploegen om en om een serie met een 32-33 ruststand als resultaat.

Ook in het derde kwart moest Barons het vooral hebben van inside-scores en vrije worpen. Deurne beleefde in de laatste minuten een dip en bij 49-44 leek alles goed te komen voor Barons.

In het laatste deel van de wedstrijd waren de rollen omgekeerd: Tot de zevende minuut scoorde Barons nauwelijks, terwijl Deurne Pioniers elk foutje genadeloos en succesvol afstrafte. Daardoor werd het zomaar 53-56 en 55-60. De slotminuut ging in bij 58-63. Er kwamen nog enkele laatste kansjes maar de overtuiging ontbrak bij Barons om aanspraak te mogen maken op de overwinning. De derde nederlaag van het seizoen werd een feit.

Volgende week in Maastricht tegen Kimbria resteert voor de ploeg van coach Martin Gommers de laatste kans om nog mee te doen om de hoofdprijs.

Glaslijn/Barons ds1-Deurne Pioniers ds1 58-65 (18-19, 32-33, 49-44)

Scores Barons: Janneke Brouwers 19, Joyce van Rijckevorsel 8, Claudia Weterings 6, Kirsten van de Sande 6, Sanne van Dongen 5, Asha Gommers 5, Liesbeth van Rhijn-Van Vuuren 4, Liedewei Ratgers 4, Anouk Goverde 1, Leontien Evers 0.