Foto ImiraFoto

Barons verliezen van Vlissingen

Basketbal

BREDA – De verwachtingen van de Glaslijn Barons Heren 1 lagen zaterdag niet te hoog. Na een vorige keer ruim van BC Vlissingen te hebben verloren, was het doel van coach Marc van Tetering deze thuiswedstrijd ‘lekker te gaan ballen’.

Deze tactiek leek te werken, want de Barons kwamen goed uit de startblokken met een 4-3 voorsprong. Nadat Vlissingen op gelijke hoogte kwam met 7-7, werd er een lange 4,5 minuut niet gescoord door de thuisploeg. BC Vlissingen maakte hiervan gebruik, de eindstand in het eerste kwart blijft steken op 7-16.

Nadat de Barons zich in het tweede kwart terugvochten naar een score van 16-23, werd de ring weer drie minuten niet gevonden. De Bredase heren stonden vervolgens achter met 22-37.

In het derde en vierde kwart, blijven de Barons achter in de punten. Wel weten ze een aantal keer goed terug te komen, mede door een goede wedstrijdvoorbereiding. Hoewel Vlissingen de betere ploeg was, moest het wel toezien hoe de nummer negen van de competitie zich terug knokte. Pas in de laatste secondes wordt het verschil tussen de twee ploegen weer groter dan tien punten.

Op vrijdag 11 februari spelen de Barons een uitwedstrijd tegen Pendragon. Het doel is dan om de eerste twee wedstrijdpunten mee terug naar Breda te nemen.