Barons komt tekort tegen Pendragon

  Basketbal

BREDA/TILBURG - Pendragon uit, de laatste 2 jaar niet echt wedstrijden waar vroeger meer spanning en sensatie in zit of zat. De nummer 4 heeft veel ervaring in het team, speelt een gedegen spel, kan goed op de break z’n punten maken en zet onder leiding van Guido Aerts een goede set offence neer.


Barons H 1 pakt een goede start. Resultaat: 12-11 na 7 minuten spelen. Dan gaat het team van Pendragon beter in de offence, Barons forceert te veel en kijkt binnen 3 minuten tegen een 9 punten achterstand aan. 20-11

Pendragon gaat beter verdedigen. Pas in de vijfde minuut gaat de bal weer door de ring, de stand is dan 27-13. Persoonlijke fouten en een slechtere verdediging straft Pendragon af aan de vrije worpen lijn. 32-13 1 minuut later.

Alles weer een beetje op orde gebracht door middel van een een T-out scoort Pendragon alle illusies weg, van 32-18 wordt het door een in de slotseconden driepunter van Van Roosenlaar 44-22.

De wedstrijd lijkt dan gespeeld Met nog 58 seconden op de klok is het verschil nog maar 9 punten 73-64 en maar er kan, vooral in basketbal, veel gebeuren in de laatste seconden. Pendragon daarentegen is gedegen dat deze het hoofd koel houdt en de game professioneel uitspeelt, waardoor een eindscore van 76-64 op het sheet en scorebord komt te staan.

Volgende week ontmoet de Barons Attacus.