Foto ImiraFoto

Barons dames boeken recordzege op Attacus

Basketbal

PRINCENHAGE - Na enkele zeer wisselvallige wedstrijden was het voor de basketbalsters van Barons de vraag wat het tegen Attacus zou worden. De Veghelse ploeg kwam een rechtstreekse aanval op de derde plaats van Barons ondernemen. Met 89-50 pakte het goed uit.

Toch kende Barons een valse start. Na een eerste score liet Barons het initiatief teveel aan Attacus. In een time-out werd er nogmaals op gehamerd geen schoten weg te geven en daarna ging het beter. Van 2-9 kwam de ploeg van coach Martin Gommers op 9-9. Toen volgde een vroeg keerpunt in de wedstrijd. Neeltje Koolmees, de beweeglijke en normaal gesproken veel scorende forward van Attacus viel geblesseerd uit en zou niet meer terugkeren in de wedstrijd. Attacus was duidelijk aangeslagen en Barons pakte het momentum.

De eerste periode werd afgesloten bij 16-9 en in het tweede bedrijf ging Barons keihard door. Het vizier stond duidelijk op scherp bij de thuisclub. In dit tweede kwart was het met 32 punten tegen en schotpercentage van 60% smullen voor publiek, pers en coach. Lekker rusten dus bij een 48-23 voorsprong. In de kleedkamer was de stemming duidelijk: de wedstrijd afmaken in het derde kwart en zeker niet verslappen. De voorsprong werd inderdaad verder uitgebouwd tot 65-31 en alle records leken in aantocht.

En ondanks dat Barons Attacus in de laatste drie minuten liet terugkomen van 85-38 tot de 89-50 eindstand –de enige Bredase inzinking in deze wervelende partij basketbal- kwamen die er ook. Deze overwinning betekende de grootste in de hele competitie van de hoofdklasse van dit seizoen. Tevens was het de hoogste Barons-score in twee seizoenen tijd. Met 48% tweepunters en liefst 67% driepunters (6 op 9) was het schotpercentage heel hoog. Alleen de vrije worpen vielen met 48% een beetje tegen.

"Dat vijf Barons-speelsters zich in de dubbele cijfers speelden, was ook al een seizoensrecord en geeft aan hoe sterk Barons als ploeg opereerde", stelde coach Martin Gommers. "Niettemin verdienen topscoorster Kirsten van de Sande (24 punten) en center Joyce van Rijckevorsel (15 punten) een extra compliment voor hun fantastische spel."

Glaslijn/Barons ds1- Attacus ds1 89-50 (16-9, 48-23, 65-31)
Scores Barons: Kirsten van de Sande 24, Joyce van Rijkevorsel 15, Asha Gommers 14, Liesbeth van Rhijn-Van Vuuren 12, Sanne van Dongen 10, Liedewei Ratgers 4, Janneke Brouwers 4, Leontien Evers 2,Anouk Goverde 2, Claudia Weterings 2.