Foto ImiraFoto

Mannen Barons geven overwinning weg

Basketbal

PRINCENHAGE - De basketballers van Barons hebben een goede kans op revanche laten liggen. De Bredanaars stonden tegen Attacus lange tijd aan de goede kant van de score, maar zagen de bezoekers na rust het heft in handen nemen. Met 59-67 ging de thuisploeg ten onder.

De eerste ontmoeting won Attacus met 25 punten verschil. "Vandaag wilden we laten zien dat we beter kunnen dan toen", stelde coach Marc van Tetering. "Met Mark, Rik, Guido, Jasper en Robert Jan starten we erg sterk en met name Mark, die een ‘mis-match’ had, kon de eerste minuten de bal er gemakkelijk ingooien, vandaar dat de basisvijf al snel met 8-0 voorstond."

Aan het eind van het eerste kwart stond het 15-11 en ook het tweede kwart kan de thuisploeg met voorsprong afsluiten. Via 22-23 wordt het 36-27. Na de rust begint barons weer erg slap. "Ondanks de genomen Time-outs krijgen we Attacus niet gestopt", aldus Van Tetering. Bij 43-39 in de 6de minuut gaat het mis. Attacus slaat toe binnen 3 minuten wordt het 43-49, Mark kan nog iets tegen de run doen maar toch staat er een 45-49 op het scorebord. Het wordt zelfs 49-62 eind 7de minuut.

Barons kruipt door individuele acties nog wel terug naar 11 punten. Vanaf de vrije worplijn had de thuisploeg nog de kans verder terug te komen. Die kansen werden echter gemist. In plaats van 63-66 bleef het daardoor 57-66. Attacus speelt het slim uit: 59-67.

Glaslijn Barons wacht nu een ‘nacompetitie” met 6 wedstrijden voor de boeg hebben tegen de onderste 4 van de poule. Zoals het er nu naar uit ziet zijn dat EBBC, Attacus en hoogstwaarschijnlijk Cobra Nova. 5 maart is de eerste ontmoeting uit tegen EBBC.

BARONS HEREN 1 - ATTACUS (15-11) 36-27 (45-49) 59-67