Foto ImiraFoto
Foto ImiraFoto

Winnend Barons dames kijkt naar komend seizoen

  Basketbal

PRINCENHAGE - Glaslijn/Barons heeft de competitie in stijl afgesloten. De vrouwen van coach Martin Gommers wonnen met 71-52 van Black Eagles 2.


Vorig seizoen verloor het team van Martin Gommers de laatste wedstrijd tegen een degradatiekandidaat. De club gaat zich nu beraden of volgend seizoen een stap omhoog gemaakt kan worden door een eventuele vrije inschrijving in de landelijke promotiedivisie.

Nu zelfs zonder drie van de negen vaste speelsters begon Barons niet goed aan het laatste karwei. Er werd goed en gedisciplineerd gespeeld maar de afwerking liet in eerste periode zwaar te wensen over: 5 op 20 doelpogingen werden benut. Verdedigend verliep het allemaal redelijk goed, inclusief het rendement uit de zonepress. Daardoor behield Barons het vertrouwen dat het goed zou komen.

Dat werd ingelost in het tweede kwart. Met een 23-8 tussensprint nam Barons ruim afstand van de Rosmalense formatie die nog in degradatiegevaar verkeert. Met een 7 op 14 tweepunters en 2 op 4 driepunters was Barons weer eens als vanouds bezig. Het team volgde de opdracht van coach Gommers om vooral inside gevaar te stichten. Center Joyce van Rijckevorsel en de verrassend sterke invaller Cynthia de Hoon tekenden voor bijna alle punten in dit kwart.

Na de comfortabele 33-22 voorsprong bij rust schakelde Black Eagles over op een zone-verdediging. Even stokte de productie van de thuisclub maar vervolgens haalde Barons weer eens een ander wapen van stal: de driepunter. Sanne van Dongen en Kirsten van de Sande zetten de aandringende gasten van 37-30 met deze verre afstandschoten weer terug op 43-32.

In het laatste kwart haalde Barons zelfs een topniveau. Een 8 op 11 prestatie tweepunters geldt als één van de meest effectieve periodes in deze competitie. Black Eagles kreeg nu wel teveel kansen om aan te haken maar door het sterke aanvallende Bredase spel had dat geen gevolgen en verscheen zelfs nog een zeer ruime overwinning op het scorebord. Uitblinker Joyce van Rijckevorsel kreeg twee minuten voor het einde een applauswissel. Met 21 punten, 15 rebounds, 6 balwinsten en ook nog een assist leverde ze een topprestatie.

Glaslijn/Barons ds1-Black Eagles ds2 71-52 (10-14, 33-22, 50-37)

Scores Barons: Joyce van Rijkevorsel 21, Kirsten van de Sande 14, Sanne van Dongen 9, Asha Gommers 8, Cynthia de Hoon 8, Liesbeth van Rhijn-Van Vuuren 6, Leontien Evers 5.

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief