Tjin A Koeng nieuwe trainer mannen Barons

  Basketbal

PRINCENHAGE - Greg Tjin A Koeng is met ingang van 18 april aangesteld als coach van het eerste mannenteam van basketbalclub Glaslijn/Barons. Tjin A Koeng volgt hiermee Marc van Tetering op, die tot voor kort coach was van de mannen.


De 31-jarige Tjin A Koeng heeft een lange basketbalcarrière achter de rug en was reeds coach van diverse teams binnen en buiten Barons. Als speler was hij actief bij Sharks, WBB Giants, Rowic en afgelopen seizoen bij Barons. In het dagelijkse leven verzorgt Tjin A Koeng basketbalclinics voor leerlingen van basisscholen en voortgezet onderwijs.

Over het niveau waarop Barons komend seizoen wil acteren is nog geen besluit genomen. Het herenteam draait al twee jaar onderin mee in de eerste divisie, waarin nauwelijks wedstrijden gewonnen worden. Toch overweegt de club zich weer voor dit niveau in te schrijven, daar Tjin A Koengl in april een cursus gaat volgen om op dit niveau te mogen coachen. Mede hierdoor lijkt een langer verblijf van Glaslijn/Barons in de eerste divisie niet uitgesloten.

Overigens is ook nog niet duidelijk welke spelers blijven of vertrekken. Zaterdag speelt Barons heren 1 de laatste wedstrijd van het seizoen.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief