Logo bredavandaag.nl
Sem Verdeijen.
Sem Verdeijen.

Sem: Trio Verdeijen op weg naar de top

  Blog

BLOG - Donderdag 4 juni 2015 starten twee teams van elk tien deelnemers namens het OLV aan de beklimming van de Alpe d’HuZes. Vandaag in de dertiende bocht treffen we Sem Verdeijen.


“Mijn omgeving vindt het tof en knap dat ik de uitdaging aanga. Ze vinden het goed dat ik in actie kom tegen de ziekte kanker. Mijn ouders gaan de berg ook beklimmen. Mijn vader wil zes maal de top bedwingen en mijn moeder rijdt de Alpe d’HuZus.”

Aan het woord is een brugklasser die veel beweegt, maar ook rustig stil kan zitten. “Ik ben af en toe eigenwijs en doe dan domme dingen. Als men zegt sneller, dan ga ik juist langzamer. Ik houd niet van commando’s.”

“In mijn omgeving ken ik mensen die op hun beurt mensen kennen die met de ziekte te maken hebben. Het is voor mij dus niet dichtbij. Ik vind het een goed idee om mijn hobby te combineren met het goede doel.”

De week staat naast zijn schoolbezigheden voor een deel in het teken van de voorbereiding op de Alpe d’HuZes, die Sem zelf op 4 juni vier keer wil beklimmen. “Bij Jeka train ik twee maal in de week. Ik fiets regelmatig op zondag met het OLV-team en soms ook met het fietsteam van mijn ouders. Veder doe ik aan spinning bij Medifit op maandag avond. Een enkele keer zal ik er op zondag tijdens de teamtraining niet bij kunnen zijn. Als het OLV-team in Zuid-Limburg traint, probeer ik naar onze camping in Zeeland te fietsen.”

Sem probeert zijn agenda goed in de gaten te houden. “Zoek de tijden op waarop ik moet leren. Soms moet ik de training overslaan voor een proefwerk.”

“Doorzettingsvermogen is voor een sportief mens zeker belangrijk. Je moet het ook leuk vinden. Bij Jeka heb ik aan een aantal toernooien meegedaan. In Zeeland heb ik deelgenomen aan een wedstrijd en daarnaast rijd ik toertochten. Als het afzien wordt bij het fietsen, wanneer ik er doorheen zit, dan doe ik het even rustig aan en vervolgens ga ik er weer met volle energie tegenaan. Die energie krijg je vanzelf als je de uitdaging  leuk vindt.”

Nieuwe actie staat op stapel. “Na de wijnactie, waarvoor ik flyers heb gemaakt en rondgebracht en de actie bij de Open Dag, willen we binnenkort met de klas en de mentor nog een actie voorbereiden en uitvoeren.”

Zijn voedingspatroon  heeft Sem nog niet aangepast. “Ben wel een beetje met de voeding bezig bij het trainen. Water met siroop drink ik makkelijker. Een vriend van mijn vader heeft me gewezen op sportvoeding, zoals speciale reepjes.”

“Binnen het team ga ik meer met mijn leeftijdgenoten om. Naast alle drukte van school en sport probeer ik met gamen m’n rust te pakken. Die vind ik overigens niet in het lezen van boeken.”

Een voorbeeld binnen de sport heeft Sem zeker. “Sven Kramer is een doorzetter. Hij doet het wat rustiger aan indien nodig….. en aan het slot kan hij goed bijzetten. Interessant dat hij al zo lang zo goed kan schaatsen.”

Wat de actie Alpe d’HuZes betreft. “Tegen mensen die in hun omgeving met kanker te maken hebben, zou ik willen zeggen: sterk blijven staan en doorgaan met vechten! Wij doen het in ieder geval zeker op 4 juni.”

Hans Goossens  

 

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief