Logo bredavandaag.nl
Chocolat.
Chocolat. (Smakelijk Breda)

Smakelijk Breda: Puur Chocolat menu bij Chocolat

  Blog

BREDA - Foodblogger Dex Bos neemt voor Smakelijke Breda al meer dan een jaar wekelijks de proef op de som bij de Bredase horeca. Lunch, diner of zelfs ontbijt, Bos test de kaart. BredaVandaag plaatst wekelijks een blog. Deze week: Chocolat.


Restaurant Chocolat opende begin dit jaar opnieuw haar deuren met een vernieuwde zaak. De nieuwe look, nieuwe keuken en nieuwe kaart zorgen voor een frisse start. In de keuken staat chefkok Dorus Clement. Hij bereidt samen met zijn brigade (naast á la carte) het populaire Puur Chocolat menu.

Het Chocolat Puur menu is te bestellen in 3- (35 euro), 4- (42 euro), 5- (49 euro) of 6- (55 euro) gangen. Om een goed beeld te krijgen van het vernieuwde Chocolat ga ik voor het 4-gangenmenu, inclusief wijnarrangement (21 euro voor vier wijnen). Chocolat werkt dagelijks met mooie ingrediënten en verse streekproducten. Daarnaast zijn alle gerechten ook vegetarisch te bestellen!

Ik begin met een aperitief van het huis: chocolade champagne (smaak echt naar chocolade!) met een mini muffin en schuim van Parmezaanse kaas (6,50 euro). De olijven staan al op tafel en ondertussen wordt ook de amuse geserveerd: een smakelijke huisgemaakte bitterbal van chorizo met onderop een mouse van paddenstoel.

Het mooi opgemaakte voorgerecht bestaat uit drie blokjes tonijn met bovenop een gel van rode biet, langoustine, merengue van rode biet, een biet uit de Italiaanse stad Chioggia, paarse bloemkool en komkommer. De langoustine springt er uit dankzij een sterke rooksmaak. Bij het gerecht drink ik een krachtige witte Oostenrijkse Weingut Allram Cuvée A3. Bovendien krijg je bij het voorgerecht brood inclusief een crème van doperwten.

Het tussengerecht is voor mij gemaakt: gebakken coquille én zachtgegaarde biggenbuik, allebei perfect bereid. Dat wil zeggen: de coquille nog glazig van binnen, het varkensvlees super mals en vol van smaak. Bovenop het vlees ligt ook nog een hachee van shiitake. Het gerecht is compleet met een crème van pompoen en een koekje van meelsoort tapioca. Al met al een heerlijk tussengerecht waar een bloemige witte Torres Vina Esmeralda bij wordt geschonken.

Na twee witte wijnen drink ik bij het hoofdgerecht een zachte maar wel donkerrode Thorn-Clarke ‘Shotfire Ridge’ Shiraz Barossa. Deze wijn past goed bij de rosé gegaarde runderbavette, zeer mals en bijgestaan door een jus de veau. Daarnaast bevat het hoofdgerecht ook een sukade van rundvlees met een schuim van aardappel tandoori. Meer dan genoeg vlees dus, met daarbij een garnituur bestaande uit tomaat, wortel, courgette en lichtoranje paprikacrème.

Het hoofdingrediënt van het dessert is de braam. Zo staat in het midden van het dessert een heerlijke bombe van bramen met daar omheen een gel van bramen en enkele losse bramen. Bovendien ligt er bij het toetje ijs van steranijs en dat maakt het lekker fris. In combinatie met de vol zoette Banyuls Blanc wijn een mooie afsluiter van het menu.

Conclusie
Het Puur Chocolat Menu bestel je al vanaf 35 euro (3 gangen) en wisselt regelmatig met nieuwe gerechten. Qua opmaak springt het voorgerecht eruit, persoonlijk is het tussengerecht mijn favoriet. Maar ook het mooie vlees bij het hoofdgerecht en het dessert met bramen waren smaakvol. Hoe dan ook: Chocolat staat sinds de heropening als een huis. De zaak heeft een prachtige ambiance en het eten zit op een niveau dat aansluit bij een restaurant als Chocolat.

Dex Bos
Smakelijk Breda is een onafhankelijk journalistiek platform dat samenwerkt met een selectie horecazaken die op geen enkele wijze inspraak hebben op de inhoud van foodblogs.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief