Logo bredavandaag.nl
Dex Bos

Smakelijk Breda: Pasta konijn bij Sophia's Spaghetteria

  Blog

BLOG - Foodblogger Dex Bos neemt voor Smakelijke Breda al meer dan een jaar wekelijks de proef op de som bij de Bredase horeca. Lunch, diner of zelfs ontbijt, Bos test de kaart. BredaVandaag plaatst wekelijks een blog. Deze week: Pasta konijn bij Sophia’s Spaghetteria.


Ik waan me in Italiaanse sferen als ik binnenloop bij Sophia’s Spaghetteria. Het trendy restaurant aan de Torenstraat is spierwit maar toch gezellig. Knusse tafeltjes, midden in de zaak een bar en op alle muren prijkt de Italiaanse actrice Sophia Loren. Het is weer hoog tijd voor een lekkere pasta!

Crostini
Sinds deze week heeft Sophia’s een vernieuwde menukaart met diverse nieuwe antipasti’s. Een nieuw gerecht is bijvoorbeeld de crostini mix (9,50 euro), waarbij je vier verschillende crostini’s krijgt. Het knapperige brood is belegd met salami, tonijnsalade met een gezouten sardientje, parmaham en een mousse van blauwschimmelkaas met noten. Een leuk afwisselend voorgerecht met diverse smaken!

Calemares
Een ander voorgerecht dat ik onder de aandacht wil brengen is de calamares fritti (9,50 euro). Bijzonder aan deze calamares is dat het frietjes zijn in plaats van de bekende ronde inktvisringen! De reepjes zijn gesneden van de inktvis, lekker knapperig en erg smakelijk in combinatie met de huisgemaakte ravigottesaus.

Parmaham & aubergine
Tot slot twee voorgerechten gecombineerd op 1 bord. Let op: normaal gesproken krijg je van deze gerechten een grotere portie. Links de parmaham met rucola en truffelolie (7,50 euro) en rechts de aubergine (6,50 euro) met blauwschimmelkaas, vijgen en balsamico. Dit laatste gerecht is nieuw op de kaart en wat mij betreft gelijk een voltreffer.

Pasta konijn
Sophia’s serveert het hele jaar door chef’s specials. Schreef ik eerder dit jaar over de pasta met asperges, momenteel serveert het restaurant een pasta met konijn en zwarte olijven (19,50 euro). Het konijn is gestoofd en geplukt en heeft een zachte wild-smaak. Niet alleen het vlees is goed op smaak, ook de saus die erbij wordt geserveerd is smaakvol. De pasta bij dit gerecht, overigens lekker al dente, is pappardelle. Dit zijn lange brede linten pasta van meer dan 1 centimeter breed.

Pannacotta
Na de voorgerechten en pasta met konijn eindig ik de avond met een luchtig toetje: pannacotta (3,75 euro). Dit huisgemaakte toetje betekent letterlijk ‘gekookte room’, is lekker licht en fris en wordt op smaak gebracht door een saus met rood fruit. Simpel en doeltreffend, precies zoals het hoort en scherp geprijsd!

Conclusie
Sophia’s Spaghetteria heeft wederom een aantal leuke nieuwe voorgerechten op de kaart. De chef’s special met konijn is lekker vers en past helemaal bij deze tijd van het jaar. Sluit de wat zwaardere pasta af met een luchtige pannacotta en je hebt een heerlijke avond in Italiaanse sferen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief