Logo bredavandaag.nl
Dex Bos

Smakelijk Breda: Soprano menu bij de Burger Bar

  Blog

BLOG - Foodblogger Dex Bos neemt voor Smakelijke Breda al meer dan een jaar wekelijks de proef op de som bij de Bredase horeca. Lunch, diner of zelfs ontbijt, Bos test de kaart. BredaVandaag plaatst wekelijks een blog. Deze week: Soprano-menu bij The Burger Bar.


Burgerbars zijn hot. Elke stad heeft tegenwoordig één of meerdere burgerbars waar je kwalitatieve hamburgers kunt eten. In 2014 opende The Burger Bar Breda in de Reigerstraat. Een fastfood restaurant met 15 verschillende burgers en geïnspireerd op een succesvolle burgerbar in New York. Een goede burger gaat er altijd in, dus is het hoog tijd voor een burger van The Burger Bar.

The Burger Bar Breda is gevestigd in de Reigerstraat. Hier kun je aan de toonbank je favoriete burgers bestellen en plaatsnemen in de zaak. De burgerbar is echter onlangs ook gestart met een bezorgservice! Gewoon lekker op de bank tv kijken met je favoriete burger in je hand. Maar is het eten thuis net zo lekker als in de burgerbar? Ik nam de proef op de som en liet bij mij thuis een menu bezorgen via Thuisbezorgd.

Een groot pluspunt is dat alles wat je in de burgerbar kunt bestellen ook verkrijgbaar is via Thuisbezorgd. Ik ga voor het The Soprano Menu (13,50 euro). De bezorgkosten zijn 2 euro en bij een bestellen vanaf 15 euro is dit gratis. Wat direct opvalt als het menu wordt bezorgd in een mooie verpakking en vormgeving. Het eten is zorgvuldig ingepakt zodat alles warm blijft, een must als het gaat om bezorgen!

Terug naar het eten: The Soprano Menu. Laat ik beginnen met de flinke burger met Aberdeen Angus beef. Goed vlees, met daarbij ook nog crispy bacon. Je komt dus geen vlees tekort. Bovendien zit er een gebakken ei, rucola, zoetzure komkommer en appel-uiencompote op de burger. Het zure van de komkommer, zoete van de compote en zoute van de bacon zorgt ervoor dat de burger goed in balans is. De truffelmayonaise geeft de burger tot slot een culinair randje. Je proeft de truffel, maar het overheerst niet.

Ook het brood bevalt goed. Ik vind zacht brood bij een burger niks, maar te hard brood moet je ook niet hebben. Dit brood is een combinatie van volkoren en wit brood, waardoor je wel zacht brood hebt maar toch net iets steviger. De friet is lekker krokant, met de schil er nog aan. Hierdoor krijgt de friet gelijk een mooi kleurtje. Qua saus heb je de keuze uit bbq-saus, mayonaise, sweet en sour of tomatenketchup. Je mag bij het menu ook drinken uitkiezen: van frisdrank en jus d’orange tot verschillende soorten milkshakes.

Conclusie
The Soprano burger is mij goed gevallen, net als de friet. De burger is goed in balans, rijkelijk belegd en met goed brood. Ook het vlees mag er zijn, niet geheel onbelangrijk. Het eten is goed verpakt en was bij aankomst de juiste temperatuur. Als je geen zin hebt om je richting de Reigerstraat te begeven, dat kun je altijd bestellen via Thuisbezorgd! Bekijk het overzicht om te zien of The Burger Bar Breda bij jou in de buurt bezorgd.

Dex Bos
Smakelijk Breda is een onafhankelijk journalistiek platform dat samenwerkt met een selectie horecazaken die op geen enkele wijze inspraak hebben op de inhoud van foodblogs.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief