Afbeelding
Martin Wessels

Recept van de week: Gevulde paprika's

Blog

Groenten van het seizoen, groente en vlees uit de regio, bewust gekozen en bewust gekweekt met respect voor de omgeving. Niet wat van ver komt is lekker, maar juist wat van dichtbij komt. Hobbykok Martin Wessels oogst waar mogelijk uit de moestuin en vult dat aan met seizoensproducten. Deze week als Recept van de Week: Gevulde paprika's

Hoofdgerecht voor 2 personen
Benodigdheden

2 paprika's
150 gram rijst
250 gram rundergehakt
1 ui gesnipperd
Een blik tomatenblokjes
Een tak muntblaadjes
1 eetlepel oregano
Peper
Zout
Olie
Eventueel ter decoratie een daglelie (van de enkelbloemige)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Was de paprika's en snij het kapje met steel er vanaf  en bewaar deze . Snij de zaadlijsten eruit.en zet ze in een ovenschaal.
Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui zachtjes ca.5 minuten.
Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de oregano, en tomatenblokjes toe , verwarm het geheel en breng op smaak met zout en peper. Was de muntblaadjes, hou er een paar apart ter decoratie en snij de rest in reepjes. Roer de rijst en de reepjes muntblad door het gehakt. 
Vul de paprika's met het gehaktmengsel. Wat over is, bewaar je in de koekenpan. Doe de kapjes op de paprika's en bak ze ca. 25 minuten in de oven.
De laatste 5 minuten verwarm je het overige gehaktmengsel.

Schep dit in een schaal en zet er de gevulde paprika's in. Decoreer met muntblaadjes en de daglelie. De daglelie is ook eetbaar en lekker, behalve de stampers .
Bijpassende muziek: Hup Belgiƫ