Martin Wessels

Recept van de week: Turbostart voor één persoon

  Blog

Groenten van het seizoen, groente en vlees uit de regio, bewust gekozen en bewust gekweekt met respect voor de omgeving. Niet wat van ver komt is lekker, maar juist wat van dichtbij komt. Hobbykok Martin Wessels oogst waar mogelijk uit de moestuin en vult dat aan met seizoensproducten. Deze week als Recept van de Week: De Turbostart.


Ontbijt voor een persoon
Benodigdheden:

1 sjalotje
8 champignons
1 trostomaat
Een handje zeekraal
1 ei
1/2 ons kipfilet (broodbeleg)
Zout 
Peper
Kurkuma
Olie

Bereiding:
Snipper de sjalot en fruit die in hete olie in een koekenpan. Snij de champignons in plakjes en voeg wat zout toe. Bak onder af en toe roeren ca. 5 minuten. Snij de tomaat in blokjes en voeg toe. Bak zachtjes mee. Voeg peper en kurkum toe. Was de zeekraal in een vergiet en voeg bij het groentemengsel. Bak 1 minuut mee. Schuif alle groenten naar een helft van de pan en verhit een beetje olie in de andere helft (schuif die helft boven de pit). Breek het ei erboven kapot strooi er wat zout op en bak ca. 5 minuten. Serveer het ei op de groenten en garneer met plakjes kipfilet.

Bijpassende muziek:
Motorpsycho - Vanishing Point