Guido van der Kroef

Droom Breda! Van groene catwalk tot openbare djtafel

  Blog

BLOG - Over enkele dagen eindigt het eerste deel van het project Droom Breda!, een project van het Stadslab Breda. Bredanaars kunnen ideeën insturen voor goede bestemmingen voor lege plekken of gebouwen in hun buurt.


Het blijkt een prachtige mogelijkheid voor burgers om hun fantasie de vrije loop te laten. Maar ook weer niet te veel, want de burgers met de beste ideeën krijgen hulp van het Stadslab om hun plan 'van droom naar daad te brengen', aldus het Stadslab. Dat wordt dus opschieten voor wie nog een plan wil insturen. 14 oktober is de laatste mogelijkheid.

Het is buitengewoon leuk om op de site van het Stadslab eens te kijken naar de prachtige ideeën zijn ingestuurd. En het zijn er behoorlijk wat, de ene nog verrassender dan de andere. Een mooi gegeven dat er zoveel reactie en dus zoveel belangstelling is voor de inrichting van de stad. En vooral voor de kwaliteit ervan.

Een van de aansprekende voorstellen is ‘The green catwalk’ van Sjak Dielemans. Het idee is om van het station via Willemstraat en Valkenberg een groene boulevard door de stad te trekken naar het Chasséveld en het Chassétheater, waardoor rommelige straten en doorkijken die bezoekers anders zou passeren tot het verleden behoren.

Dat verhoogt niet alleen de kwaliteit en aantrekkelijkheid van de ingerichte ruimte, maar trekt ook veel sneller bezoekers naar delen van de stad waar ze anders niet zo snel zouden komen. Er is nog een reden dat het een mooi plan is. Groen in de omgeving is goed voor ons welzijn en onze gezondheid. Daar kun je niet genoeg van hebben, zelfs niet in Breda, waar we over groen niet te klagen hebben. Bovendien: een ‘catwalk’  houdt ook in dat de voetgangers zich er overal prettig en veilig begeven kunnen. Ook erg belangrijk om een stad vriendelijk en gastvrij te maken.

'The green catwalk' is dus een heel mooi plan om van te dromen. Groen, wandelgebied, flaneren, mooie uitzichten, wonen, winkels en cultuur… Als ik een kat was, zou ik spinnen van genot bij de gedachte alleen al dat deze droom uitkomt.

Guido van der Kroef

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief