Logo bredavandaag.nl

Slutshaming tijdens TikTak New Years Eve Party ... met Boef and friends

  Column

En dames? Was het leuk, die TikTak New Years Eve Party op Breepark? Hebben jullie genoten van de line up met rapper Boef en zijn matties? Zo ja, kunnen jullie mij dan misschien iets uitleggen?


Want, meiden, ik snap echt helemaal niks van jullie. Jullie hebben de mazzel te zijn opgegroeid in een wereld waarvan vorige generaties vrouwen alleen maar konden dromen. Nog steeds worden er elke dag vrouwen vermoord voor slechts een fractie van de vrijheid die jullie nu voor lief nemen.

Nog niet zo heel erg lang geleden mocht je als meisje niet eens studeren, de universiteit was simpelweg verboden terrein voor vrouwen. Vrouwen mochten niet werken en financieel onafhankelijke vrouwen bestonden niet. Een avondje stappen was er echt niet bij. We mochten ons handje ophouden en in ruil daarvoor nageslacht produceren.

En nu we eindelijk zover zijn dat wij, vrouwen, onze eigen keuzes mogen maken, kiezen jullie er vrijwillig voor om naar een festival te gaan en je te laten afzeiken door zwakzinnige straatschoffies die totaal geen boodschap hebben aan onze verworvenheden. Verworvenheden, ja, want dat zijn het! Keihard bevochten door vrouwen met okselhaar die in een tuinbroek de barricades opgingen voor gelijke rechten van mannen en vrouwen.

Dus meiden, vertel mij eens. Waarom betalen jullie voor een optreden van gasten die zinnen uitbraken als 'Hoe ze likt aan mijn banaan, maakt me apetrots'? Geeft het werkelijk een kik om een hele nacht te feesten terwijl er een paar professionele slutshamers op een podium poetische teksten staan te blèren over snitches, bitches, sletten en hoeren? En worden jullie echt blij van de ongenuanceerde uitlatingen die Boef later op de dag deed over meisjes met korte rokjes die samen met jongens in een club met alcohol staan?

Niet?

In dat geval, Boef wilde een punt maken, en dat is gelukt. Nu is het aan jullie… laat die Boef lekker rentenieren van zijn miljoen euries, maar sponsor hem niet langer met je zuur verdiende centen.

Reageer als eerste


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief