Weer een weekendje niet thuis!

  Column

Hallo! Vakantie bijna voorbij (Ik heb echt heerlijk weer gehad de afgelopen weken :)) en alles begint weer een beetje normaal te worden. Dat wil zeggen dat de komkommertijd voorbij is dus!! Komend weekend hoef je weer NIET thuis te zitten!


Trouwens nog sorry dat ik het Tros-muziekfeest was vergeten aan te kondigen. Echt heel jammer. Dan was er misschien een beetje publiek geweest. (Op zo'n avond voel ik me echt alsof ik van een andere planeet kom... Ben ik nou zo.., of zijn... Nou ja, laat maar, tis weer voorbij)

Uw tipke's voor de komende dagen:
Zaterdag
Dan kunnen de liefhebbers hun smart-hartje nog een keertje ophalen bij de Tranen van Van Cooth!
De Lappen vol Smart, Troost en Zo en alle andere smartelijke koren uit Breda en omstreken vullen vanaf 1 uur de hele binnenstad en laten u huilen en/of meezingen. Zo ook het Shantykoor De Hoeksche Waard, verantwoordelijk voor dé Carnavalshit van dit jaar: Het Klutslied! (Marike, zal ik vragen of ze ook effe bij 't T-Huis komen?). 's Avonds komt iedereen tezamen op het Van Coothplein en Marianne Weber zou het hoogtepunt moeten zijn! Veel plezier! (echt heel vervelend, maar ik kan niet). Uiteraard gaat daarna het feestje nog vrolijk door binnen bij Van Ham, Le Petit en Mezz, en verderop in de stad ook vast wel!

Voor mensen die liever iets anders horen heeft Rosie Lee Roots i.s.m. SR&BB weer een mooie roots-knakker uit Amerika laten komen!
Gitarist en zanger Guy Tortora speelt een cross-over van blues, folk, jazz, country & soul. Hij begint om 4 uur bij 't T-Huis in 't Valkenbergpark.
Gaat u kijken, luisteren en genieten!

Dan hebben we óók nog deze dag een nieuw literair festival op het binnenpleintje van de Nieuwe Veste ‘Onder de Moerbeiboom’. Het is een prachtig pleintje, misschien wel het mooiste pleintje van Breda, maar een boom heb ik er nog nooit gezien...; maar die komt er dus blijkbaar! Vanaf 12 uur poëzie van Bredase en niet-Bredase dichters (oa Kees v. Meel en Yvonnen Né), en muziek (o.a. Frank vd Kooij). De afterparty is in 't Hijgend Hert om 7 uur.

En dan hebben we natuurlijk óók nog de Expeditie Belcrum! Een culturele ontdekkingsreis in de leukste en mooiste wijk van Breda! Wie wil hier nou NIET wonen!
Dans, theater, muziek, workshops en beeldende kunst in Electron, Kop, Bloos, The Loads, de showroom van Van Tilburg Bastianen, de Spoorzoeker (school) en 't Gemeenschapshuis (waar een documentaire over de wijk vertoond wordt), en dan natuurlijk niet te vergeten het ‘Gluren bij de buren’! Kunst in de huiskamers, garages, voor- en achtertuintjes van de Belcrummenaren!! Doe een rondje Belcrum en wordt blij! En wat nog leukerder is: het feestje duurt TWEE dagen!
Zaterdag èn zondag dus! Voor meer info kijk op: www.expeditiebelcrum.nl.

Zondag 31 augustus
Als je de Belcrum nog niet gehad hebt, kun je dat dus vandaag ook nog doen.
Verder kun je kiezen uit DRIE optredens (héle moeilijk keuze, want ze zijn alledrie heel leuk, gelukkig hoef ik zelluf niet te kiezen, want ik ben één van die drie).

Als je echt niet kunt kiezen kun je altijd nog naar de Bommel, want daar zijn de Hallstrazze Bierfeste... Dat is eigenlijk gewoon bier drinken, maar dan in grotere glazen, twee keer zoveel en twee keer zo snel en gebracht door dames met een groter decolleté en de bijbehorende muziek staat twee keer zo hard!
Maar 't zal best gezellig zijn!!!
En ik hoop dat mijn podium zo vér mogelijk er vandaan staat, anders stop ik gewoon met liedjes zingen en ga ik ook gewoon Bier Trinken Ja!!

Maar goed, als u dus móóie muziek wil horen kunt u kiezen uit:

- List & Leenders; op de Grote Markt op het terras onder de Bomen - ik neem aan (ivm het Bommelse BierGewalt) ergens ter hoogte van Gold. Aanvang 4 uur!

- Jan de Bruijn; in café Bel Air op de kop van de Boschstraat; ook aanvang 4 uur (maar hij speelt wel binnen en daar mag je niet roken, ja ik moet toch wát!!)

- Mark Gilligan en Danny Guinan; Ierse Folk in het Bierreclamemuseum; aanvang 5 uur.

Ik hoop natuurlijk dat u voor ons kiest, maar ja, ik begrijp 't, met Jan, Mark èn Danny is de concurrentie wel heel groot; dat had wel wat minder gemogen!

En ik heb nog stééds een kaartje voor Tracy Bonham in Mezz over... ('t was weg, maar is weer terug!)
(Ik baal wel dat ik niet kan want volgens mij is ze héél leuk!)

Veel plezier en tot ergens!
Marion