Bonham, Black Soul, Boys from Brazil

  Column

Hee Hallo! Ik weet niet hoe 't met u is, maar ik wandel de laatste weken van de ene receptie in d'n andere, om diverse redenen en in verschillende hoedanigheden.
I bèn d'r wel bij elke keer! Nu ben ik net weer terug van een prettig uit de hand gelopen receptie (van een zeer gewaardeerde collega, die hier uiteraard niet meer bij was, want zwaar gelegitimeerd uit eten was met familie!). We were just stealin' time! Dat doe je met collega's na zo'n borrel.
Wat natuurlijk wel weer met zich meebrengt dat ik nu redelijk beneveld die tipkes nog de lucht in moet schieten. Tis nie anders! Let's get it over with!


Dit weekend is hèt culinaire weekend van Breda: Smaakvol Breda! Het park en het plein voor 't kasteel waren mooie locaties in 't verleden,
maar nu speelt het zich af in een nieuw modern en prachtig mooi stukkie Breda: het Chassé-park! Uitermate geschikt lijkt mij!
Vrijdag tot en met zondag presenteren een heleboel restaurants uit Breda de meest heerlijke hapjes, tapjes en gerechten in een bijzondere entourage, mèt muziek (wèlke muziek?? mogen wij dat weten? Misschien komen er extra mensen als je dit aankondigt? (Dit is voor de organisatie).
Vrijdag kunt u terecht vanaf 6 uur, en zaterdag vanaf 4 uur, en zondags zelfs vanaf 1 uur! De toegang is gratis, maar als je wat wil nuttigen moet je wel genoeg Bredase Turfkes kopen; lekker proeven en borrelen!

Vrijdag 5 september

In 't Hijgend Hert weer een POB-avond met Jack Uzi (wel scherp maar niet gevaarlijk verder) en Engo; een bandje die een nieuwe stroming willen introduceren: Bruutpop! Effe Checke! Begint rond half 10.

Ik ben m'n kaartje voor Tracy Bonham inmiddels kwijt (have fun Marcel (nee, ándere Marcel), en ik wil wel weten hoe 't was!). Maar tis volgens mij nog niet uitverkocht: Tracy Bonham dus deze avond in Mezz; de dame zingt, speelt viool, piano en gitaar, en volgens mij is 't héél mooi!! Mother Mother!
Concert begint om half 10. Kaartjes kosten 13,50.

Zaterdag 6 september

POB regelt 't weer deze avond in 't Hijgende Hert: de rondreizende muzikant Francis Levoy en de Bredase band PE-ER (leuke naam).
Nogmaals: Effe Checke! Aanvang half 10.

En dan natuurlijk een vet dampend bluesoptreden van Fernando Norohna (of Noronha, we zijn 't er niet over eens) in de Beyerd!
Het is georganiseerd door SR&BB, aanvang is 22.00 uur en de entree is gratis.
Don't miss them! The Boyzz from Brasil!! (en er zitten een paar héle leuke bij dames.!): Fernando Norohna & The Black Soul!!

Zondag 7 september

Geen akoestisch concert op de Markt deze zondag. Vorige week ook niet trouwens. Ik heb een aantal mensen gesproken,
maar voor diegenen die waren gekomen voor ons (List & Leenders), en die we gemist hebben: SORRY! (namens de Bommel; als die het niet zegt zeg ik 't maar..).
We hebben niet gespeeld. We konden met één akoestische gitaar en één stem niet op tegen het Duitse Geweld bij de Bommel, dus helaas..!
Komt wel een volgende keer! Des te gezelliger was 't daarna bij Jan de Bruijn bij Bel Air op 't terras trouwens..

Wat wèl vandaag aan de orde is, is weer de vertrouwde jazz-jam-sessie in het Hijgend Hert o.l.v. Naomi Adriaansz; aanvang 2 uur!
Èn singer-songwriter Roel Kessels in 't Mezz-café (of op 't terras (optimistisch blijven ) onder de naam "Santiago"!
Damian Rice fans; go check it out! (Annet en Bert, de Kleine Wereld kan best even zonder jullie; effe komen kijken natuurlijk!!)

Meer kan ik in deze benevelde toestand echt even niet bedenken nu. Wel alvast een opmaatje voor volgende week; dat wordt weer heftig met Wouter Hamel in Mezz, Frits Bayens Big Band in 't Hert, Amina Firgarova in Zeuvenbergen èn. *Jut en Jul bij T-Huis in 't park!

Groetjes,
Marion

* Mauri Oliver & Peer Verschuren (of andersom, da weet ik nie)