Laatste prikkel

Column

2 oktober. De herfst is deze week echt begonnen. Het regent en het waait hard. Enerzijds kijk je dan al met een schuin oog naar de weersverwachting voor zondag. Anderzijds: niets zo veranderlijk als het weer. En de weersverwachting klopt ook niet lang uit. Dus in plaats van me druk te gaan maken over eventuele zware omstandigheden zondag stel ik me er gewoon op in. Ik ga uit van regen en wind. Na de Tilburg Ten Miles hadden veel mensen het over de slechte omstandigheden. Ik had me echter voorbereid veel tegenwind en tijdens de wedstrijd gaf het feit dat het wel meeviel me extra energie. Ik zei gisterenavond al tegen Ad: “ik kan er toch niks aan veranderen”.

Warme omstandigheden zoals vorig jaar liggen me wat minder. Leuk voor het publiek, maar temperaturen boven de 20 graden en veel zon zijn fijn om in te trainen, maar niet voor een halve marathon. Maar goed, zomer zal het zondag niet worden.

Nu de Singelloop dichterbij komt, verschijnt er natuurlijk best wat nieuws in de media. Zelf vind ik het nieuws over het deelnemersveld het meest interessant. In Utrecht sprak ik organisator Frans Jacobs al even en hij vertelde me al dat er wel meer atleten aan de start staan die 1’05’’-1’06’’ lopen. Frans slaagt er meestal wel in een beetje een uitgebalanceerd veld aan de start te krijgen. Mijn trainingsmaatje Greg gaf in BN De Stem ook al aan nog een keer te willen ‘vlammen’ voor de Marathon van Eindhoven. Dat soort interviews zijn altijd leuk om te lezen vind ik.

Vandaag heb ik nog maar 1 training gedaan. Twintig minuutjes rustig ingelopen, 2 keer acht minuten vlot (met de duidelijke opdracht van Ad het gevoel te hebben dat ik makkelijk harder kon) en nog twintig minuutjes uitlopen. De echte voorbereiding zit er nu op.

Vanavond nog twee uurtjes ‘bijscholing’ Urologie op het ziekenhuis.

Morgen RUST!!