Gospel, bier en Schipper

  Column

Hier ben ik weer met weer een paar héle mooie tipke's in veruit 't mooiste jaargetijde (oké, als 't dróóg is tenminste!).Dat hoop ik trouwens ook voor de Kermisklanten! Vanaf zaterdag mogen we weer! Altijd Prijs!


Voor wie de tipke's op tijd ontvangt, van een lekker popmuziekske houdt èn vanavond (donderdag 16 oktober) niets te doen heeft (dan vallen er al een heleboel af namelijk); dan kun je dus naar Mezz voor een optreden van GEM! Lekker bandje; begint om half 9 en de entree is slechts 11,-. Geen geld!
Het is uiteraard ook weer open-podium-avond in 't Hijgend Hert; altijd een verrassing!

Vrijdag 17 oktober

- In 't Van Gogh Centrum in Zundert een mooie voorstelling van Micheline van Houtum (Vikkie, dat is toch jouw dame?) met Bruno Brel; zij brengen een ode aan
Jacques Brel; aanvang half 9. Ze is zeer populair in Zundert, dus bel effe van tevoren of er nog kaartjes zijn!

- In Zeezicht een optreden van de Braziliaanse pop-jazz-formatie Sensual (met bijna allemaal Bredanarenaren!); erg goed bandje met een hele goeie zangeres die niet voor niets een edison-nominatie op zak hebben! Ze beginnen rond half 11. Zwingt als een trein!

- In café Friends op 't Kerkplein ook live-muziek vanaf 11 uur van het trio "Somwhere Man" (voorheen Teaser).

Zaterdag 18 oktober

En ja, het is weer zover! De Belgische Bierweek is weer daar! Met alle activiteiten die daar bij horen zoals de Bierfproeftest, de mosselavond, de Tombola en de Bierproefmachine, maar natuurlijk ook de live-muziek en gelúkkig is die weer hetzélfde als ieder ander jaar (stel je vóór zeg! Wat zouden een hoop mensen zwaar teleurgesteld zijn); dus traditiegetrouw openen WIJ; The Service weer deze fantastische feestweek en wordt ie weer afgesloten het volgende weekend met The Cyranoos èn de Lappen vol Smart (ja en natuúúrlijk komt Joep Peeters vrijdag ook!!).

Maar goed, vanávond dus staan wij er weer, met z'n TIENEN! Hoe wij dat gaan doen? Dat weten we zelf ook nog niet. Ik heb voorgesteld om door te breken naar 't restaurant, maar daar heb ik nog geen uitsluitsel over gehad van Orson, noch van Mikel. Ik zal de inmiddels beroemde Service-namen nog even opsommen, mocht u deze vergeten zijn; Vikkie Stickie Van den Broek uit Chaam, Kapitein Iglo Van Emmerik, (Marion van der) List & (Ad) Leenders, de blazerssectie; Max van Alphen, Eric Schouten en Ed Langer, nu uitgebreid met DE Renate de Jong(!), onze baskabouter Deborah Jacobs heeft bij ons de bas ingeruild voor de Conga's, en nu hebben we ipv een baskabouter een bas-Giant, namelijk; niemand minder dan David van Dinther! Is da wa???
Het komt niet zo héél vaak voor dat we met z'n alleen 't podium beklimmen, dus ik zou zeggen, maak van deze gelegenheid gebruik! Gaat weer héél gezellig worden!
We beginnen mee z'n tienen om 10 uur!

Mocht je enorme hekel hebben aan gezellige avonden, of sowieso aan coverbandjes, of aan mij, of misselijk worden van bier of, niet onwaarschijnlijk, niet meer binnen kunnen, heb ik nog een uitwijkmogelijkheid voor u:

een Pink Floyd-avond in café De Kleine Wereld! Ja, heel iets anders, maar vast niet minder leuk! als u nou denkt; dit komt me bekend voor: dat klopt!
Ik wil al járen naar die Pink Floyd-avond, maar die doen ze ELK jaar op dezélfde avond als dat wij de Bierweek moeten openen. Kan hier iets in veranderd worden..? Annet? Bert? Dat we dan bijvoorbeeld vorige week Pink Floyd avond hadden? Of volgende week? Nee, de Bierweek kan namelijk niet verzet worden want die moet tegelijk met de Kermis! Anyway; vanavond dus Pink Floyd Avond vanaf 19.00 uur in de Kleine Wereld aan de voet van de Grote Kerk! Have Fun!

Zondag 19 oktober

Zondag kun je vanaf 12.30 uur terecht in Mezz. Hier wordt het 25-jarig bestaan gevierd van Popcorner Breda en Muziekproject Zundert. Diverse workshopbands maken hun opachting, en er zijn optredens van oud-workshopbands, zoals Millstone, JeroensZus (leuke naam) en Communication Breakdown. Ook zijn er acoustische optredens tussendoor, met o.a. een sessie van Kaz Lux, Jan de Bruijn en uiteraard Kees Schipper zelf! De avond wordt afgesloten met een optreden van de band van Kees Schipper: Freeride. Zij beginnen geloof ik rond 23.00 uur, dus je kunt de hele dag zoet zijn!

Verder is er nog Jazz in Hotel de Keyser van the Jan Learbuch Orchestra, met als gasttrompettisten Joep Habraken en Daan Bogers (3 uur)
en
Blues/Rock in café D'n Heilige Anthonius van een band genaam "Shakedown" (Half 5)

Dat was 't zo'n beetje voor 't weekend.

Voor de Gospel-liefhebbers; als een speer naar het Chassé want er komt een fantastisch Gospel-koor woensdagavond 22 oktober: Angels In Harlem Gospel Choir! Aanvang half 9, entree tussen de 20 en 28 euri.

En natuurlijk niet vergeten: Eveneens woensdagavond 22 oktober het eerste "fluisterconcert" van dit seizoen van Stichting Rosie Lee Roots!
Twee zeer bijzondere singer-songwriters uit Seatle, normaal allebei op pad met hun band, maar nu allebei solo en geheel acoustisch in 't T-Huis;
Camille Bloom en Carrie Clark!
Mensen die een eerder fluisterconcert hebben meegemaakt weten hoe bijzonder en onvergetelijk deze avonden zijn, dus wees er snel bij, want er zijn maar 30(!) zitplaatsen! Dit zijn de krentjes uit de muziek-pap die je niet wil missen!
Het begint om 20.45 uur en de entree is 2,50, dus daar hoef je 't niet voor te laten. Je kunt natuurlijk ook van tevoren reserveren, bij Marike in 't T-Huis of bij mij, dan houden we een plekje vrij (als je op tijd komt tenminste!).

En dan natuurlijk de Pop-parade donderdag 23, De Nimmo Brothers (mijn Schotse Schatjes) in Mezz vrijdag 24, Kees Loomans en De Cyranoo's zaterdag 25 in de Beyerd en, Daan z'n Swingfestival in locaties rondom de Markt zondag de 26e, èn natuurlijk, óók zondagmiddag de 26e: The Beatles A-Go-Go! in Mezz, m.m.v een héleboel BBB-ers (Bekende Bredase Beatle-liefhebbers), o.a. de drie Peters (mogen jullie even raden welke drie). Ik verklap het volgende week!

Ik wil graag een paar weken bij-kopen dit jaar. Gewoon extra d'r bij. Kwa tijd zeg maar. Kan dat?

Groetjes,
Marion